Feb 20, 2017 Last Updated 2:52 PM, Feb 17, 2017

01 mrt | BkB - Meldplicht datalekken: de MOA Richtlijn Data Beveiliging

Gepubliceerd in Kalender
Lees 2452 keer
Beoordeel dit item
(1 Stem)

button inschrijven oranje

Kan ook bij u als BkB’er zomaar een boete van een paar ton op de mat vallen? Meldplicht datalekken: de MOA Richtlijn Data Beveiliging

1 maart 2017, 15.00 - 17.00 uur MOA, Amsterdam - GRATIS

datalek 2Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben.

We spreken van een datalek als er een inbreuk is op de beveiliging van persoonsgegevens. Bij een datalek zijn de persoonsgegevens blootgesteld aan verlies of onrechtmatige verwerking – dus aan datgene waartegen de beveiligingsmaatregelen bescherming moeten bieden.

Tijdens deze bijeenkomst worden aan de hand van een interactieve discussie met ervaringsdeskundigen praktische handvatten geboden om binnen jouw eigen organisatie om te gaan met het thema datalekken. Hoe kunt je de databeveiliging optimaliseren? En hoe je ervoor kan zorgen dat al in het stadium van offerte en opdracht bevestiging de kans op bedrijfsrisico’s geminimaliseerd wordt.

 

Programma:

• Korte toelichting op de meldplicht datalekken en de MOA databeveiligingsrichtlijn door Alexander Singewald

• Interactieve discussie aan de hand van praktijkvoorbeelden door Okkie Boot van Direct Research


Een bijeenkomst gericht op kennisoverdracht, een typische ‘hier steek je wat van op en kun je gelijk wat mee bijeenkomst.’


Doelgroep:

Voor deze bijeenkomst worden alle BkB bureaus uitgenodigd.

Indien u al specifieke vragen heeft over dit thema ontvangen wij deze graag 1 week van te voren, zodat we dit, zover mogelijk, ook in de praktijkvoorbeelden kunnen meenemen.
U kunt deze vragen mailen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

inschrijven

Inschrijven:

Deze bijeenkomst is voor leden van de MOA gratis.

Bent u benieuwd wie er nog meer komen, klik hier.

 


Regus gebouwWaar?

MOA
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam

Klik hier voor de routebeschrijving

Deelnemerslijst

button inschrijven oranje

Laatst aangepast op woensdag, 08 februari 2017 12:20