May 29, 2017 Last Updated 9:23 AM, May 24, 2017

BrandDeli nu toegevoegd aan online kijkcijfers

Gepubliceerd in Onderzoek
Lees 1413 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Na de release van de campagnedata voor RTL, SBS, Ster, Sanoma en Disney in juni 2016 worden nu ook per 9 januari 2017 de campagnedata van BrandDeli toegevoegd aan de online kijkcijfers.

Dit is weer een belangrijke stap in het verkrijgen van inzicht in zowel het afzonderlijke bereik, alsmede het gecombineerde bereik voor video over alle platforms heen.

Met de release wordt het mogelijk om continu het bereik voor online commercials bij BrandDeli in doelgroepen te rapporteren (met uitzondering van de BrandDeli Kids campagnes). Er wordt backdata vanaf 1 oktober 2016 beschikbaar gesteld.

Censusdata voor campagnes en het SKO Videodata Integratie Model (SKO-VIM)

Sinds medio 2015 is SKO, als onderdeel van SKO-VIM, gestart met het meten van het aantal online playouts van direct ingekochte campagnes bij RTL, SBS, Ster, Sanoma, Disney en BrandDeli. Deze tellingen (ook wel censusdata genoemd) geven inzicht in het totale volume per campagne, branche, publisher en device, maar geven geen antwoord op de vraag hoeveel personen er contact hebben gehad met de campagne en wat hun profiel is. Met SKO-VIM is dat wel mogelijk. Door het combineren van panel- en censusdata worden bereik en kijkvolume in het SKO Online Panel nog nauwkeuriger gerapporteerd. Voor de metingen van censusdata voor campagnes wordt gebruik gemaakt van het meetsysteem van Kantar Media dat middels het zogenaamde VAST-protocol relevante data meet (meer informatie: IAB.com). In de huidige opzet wordt voor elke campagne die door de Publisher wordt geboekt automatisch een SKO-tag geplaatst die voor elke playout de relevante data mee-meet. Voor meer details over de werkwijze verwijzen we graag naar de SKO website.

Robbert Beerens, Marketing & Strategy Director van BrandDeli: “Wij hebben intern hard gewerkt om de online BrandDeli campagnes binnen het SKO gemeten te krijgen. De cijfers bieden een mooi inzicht in het bereik van onze online campagnes en onze profielen.”

Bron: Persbericht SKO, 3 januari 2017

Laatst aangepast op woensdag, 04 januari 2017 11:44