May 30, 2017 Last Updated 9:23 AM, May 24, 2017

Meer dan helft Nederlandse Millennials kust op eerste date

Gepubliceerd in Onderzoek
Lees 1288 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zou jij kussen op een eerste date? Volgens een recente studie van InSites Consulting antwoordt 56% van de Nederlandse Millennials (20-tot-36-jarigen) volmondig ‘ja’ en daarmee scoren ze een pak lager dan het wereldwijde gemiddelde (70%).

Nederlanders blijken verrassend het meest gereserveerd van de bevraagde landen, in Zweden maak je dan weer het meeste kans op een zoen bij de eerste date (79%).

Millennial kiss on first date across countries

De eerste kus

Wanneer vier verschillende generaties vergeleken worden, dan blijkt dat het kusgedrag weinig veranderd is. De huidige Nederlandse Baby Boomer (54-71 jaar) en Generatie X (37-53) kusten voor het eerst op 16 jaar, Generatie Y (Millennials) op 15 jaar en Gen Z (althans degenen die al voor de eerste maal zoenden) op 14 jaar.

“Hoe jonger de generatie, hoe vroeger de eerste kus. Kinderen worden door media en maatschappelijke evoluties sneller matuur, althans dat denken we soms, maar toch is het ook frappant dat die leeftijd in een tijdspanne van 60 jaar niet drastisch veranderde. In tegenstelling tot wat men neigt te denken, verschilt de jeugd van vandaag niet zo heel erg van de vorige jonge generaties.” zegt Joeri Van den Bergh, medeoprichter en generatie-expert bij InSites Consulting.

De ideale leeftijd voor...

Millennials zien 28 als de streefleeftijd om in het leven bepaalde dingen bereikt te hebben: een eigen woning, trouwen & kinderen krijgen.
“Millennials houden nog heel erg vast aan de traditionele waarden, zoals een hecht gezin, misschien net doordat velen onder hen uit gebroken gezinnen komen en de bijhorende turbulenties meemaakten. Ze streven er hard naar om alles van hun verlanglijstje te realiseren, iets wat ze wellicht meekregen in hun opvoeding door de succesvolle Baby boom generatie.” legt Joeri Van den Bergh uit.

De wettelijke leeftijd voor sex met wederzijdse instemming varieert in Europa tussen 14 en 18 jaar; in de meeste landen werd de wettelijke leeftijd vastgelegd tussen 14 tot 16 jaar. Uit de studie door InSites Consulting bleek verrassend genoeg dat, over verschillende landen en generaties (Babyboomer, Gen X, Y & Z) heen, 18 nog steeds als de ideale leeftijd beschouwd wordt om voor het eerst sex te hebben.

 

Bron: Persbericht InSites Consulting, 13 februari 2017

Laatst aangepast op donderdag, 16 februari 2017 10:30
Download bijlagen: