May 29, 2017 Last Updated 9:23 AM, May 24, 2017

Bosgra Onderzoek behaalt ISO 20252 certificering

Gepubliceerd in Bureaus
Lees 863 keer
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Bosgra Onderzoek behaalt ISO 20252 certificering Fotograaf Maartje Roos

Bosgra Onderzoek heeft de ISO 20252:2012 certificering behaald. ISO 20252 is de internationale standaard voor onderzoeksbureaus en wordt geadviseerd door het Zorginstituut Nederland en Zorgverzekeraars Nederland/Stichting Miletus. Het is de opvolger van de bekende CQI accreditatie.

Met dit certificaat kunnen opdrachtgevers erop vertrouwen dat hun onderzoeken consistent volgens internationale kwaliteitseisen worden uitgevoerd.

Johannes Bosgra, directeur van Bosgra Onderzoek: “De certificering is een bevestiging dat onze aanpak en werkwijze kwalitatief hoogstaand is en daar zijn we heel trots op. We werken al jaren systematisch volgens uitgeschreven procedures, omdat dat efficiënt is en fouten voorkomt. Maar deze strenge norm heeft ervoor gezorgd dat al onze processen nu maximaal op orde zijn, inclusief privacy en informatiebeveiliging. Het was prettig om te horen dat de auditor positief verrast was door ons online systeem voor projectmanagement, agenda, planning en online onderzoek.” In de audit is de complete werkwijze van Bosgra Onderzoek grondig onderzocht door CIIO, de certificeerder gespecialiseerd in certificering voor zorgonderzoekers. De scope van de audit was het huidige werkveld van het bureau: kwantitatief onderzoek in de zorg m.b.v. schriftelijke en online dataverzameling.

In de audit is ook speciale aandacht besteed aan de eisen die worden gesteld aan landelijke PREM/PROM metingen op het gebied van steekproefselectie, dataverwerking en beveiliging/privacy.

Bosgra Onderzoek

Bosgra Onderzoek is sinds 2009 gespecialiseerd in zorgonderzoek, zoals patiëntervaringsonderzoek, PROMs, PREMs tot medewerkersonderzoek. Bosgra Onderzoek heeft de KliniekenMonitor opgezet, het grootste patiëntervaringsonderzoek voor klinieken. Bosgra Onderzoek is lid van de Markt Onderzoeks Associatie (MOA) en houdt zich aan de normen voor ISO 20252:2012, marktonderzoek (MOA Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek, ESOMAR) en informatiebeveiliging in de zorg (NEN 7510).

Bron: Persbericht Bosgra, 19 april 2017

Laatst aangepast op dinsdag, 25 april 2017 17:10