May 25, 2017 Last Updated 9:23 AM, May 24, 2017

Platform Content en CUSTO starten Content Marketing Onderzoek 2017

Gepubliceerd in Digital Analytics
Lees 244 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het Content Marketing Onderzoek 2017 is 15 mei van start gegaan; het eerste grootschalige onderzoek naar content marketing op de Nederlandse en Belgische markt. Doel van het onderzoek is om in kaart te brengen of en hoe bedrijven en organisaties content marketing inzetten en met welke doelstellingen en resultaten.

Het onderzoek is een initiatief van het Nederlandse Platform Content. De Belgische vakvereniging CUSTO zal het onderzoek verspreiden onder de Belgische bedrijven en organisaties.

Content marketing is regelmatig onderdeel in verschillende marketingonderzoeken. Het ontbreekt echter in Nederland en België nog aan uitgebreid onderzoek in de breedte en diepte. Bert Groothand, directeur van Platform Content: “Content marketing in Nederland is volwassen; 70% van de B2B marketeers past het inmiddels toe. Er zijn gelukkig steeds meer sterke cases beschikbaar, maar wij merken dat er in de markt behoefte is aan diepgaande inzichten, zoals: voor welke doelen zet men content marketing in, hoe meet men de resultaten, wat zijn de knelpunten, wat kost het en wat levert het op? Al deze vragen vormden voor ons de aanleiding om het onderzoek te starten.”

Content Marketing Onderzoek 2017 meerjarig samenwerkingsproject

Daan Goote coördineert het onderzoek. Hij is lid van Platform Content en werkzaam bij een van de grootste content marketingbureaus van Nederland, LVB Networks. In samenspraak met MarketingTribune, Marketingfacts, NIMA en CUSTO stelde hij de vragenlijst samen. De onderzoeksvragen zijn gevalideerd door Ed Peelen, bijzonder Hoogleraar Content Marketing aan de Universiteit van Amsterdam en Irma Machielse, Kerndocent Marketing van de Hogeschool Rotterdam. Daan Goote: “Door deze samenwerking weten wij zeker dat het onderzoek valide en nuttig is, voor de deelnemers en voor de markt. Wij hebben de ambitie om het onderzoek jaarlijks te herhalen, voor inzicht in lange termijntrends.”

Meer informatie over het onderzoek


Bron: persbericht LVB Networks, 15 mei 2017

Laatst aangepast op maandag, 15 mei 2017 12:02