Mar 29, 2017 Last Updated 12:28 PM, Mar 29, 2017

Op 12 januari vond de jaarlijkse MOA nieuwsjaarsborrel plaats in de Zilveren Toren, Level Eleven. Voorzitter van de MOA Carlo Stokx heette iedereen welkom en hield een speech met als thema ondernemerschap en innovatie.

We zijn op zoek naar inspirerende keynotes voor het MIE 2017! Heb jij iemand in gedachten die je altijd al hebt willen horen spreken of is er een bedrijf met een interessante business case waar jij het fijne van wilt weten?

Big data maakt dat de vraag naar marktonderzoek fundamenteel verandert. De behoefte van bedrijven om aansluiting te vinden bij de klantwensen blijft overeind. Echter de weg er naartoe is aan verandering onderhevig door de groei aan datasporen die (potentiele) klanten achterlaten en de technologische ontwikkelingen die deze grote hoeveelheden data kunnen ontsluiten.

Nadat in 2014 reeds een groei van de Nederlandse onderzoekmarkt van ruim 5 % werd gerealiseerd, steeg de onderzoekmarkt in 2015 zelfs met 6,9 % (na correctie dubbeltellingen voor subcontracting).

Op 12 oktober 2016 organiseert de MOA in het Mediaplaza van de Jaarbeurs in Utrecht het Digital Analytics Congres. Op dit congres word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van online analytics, conversieoptimalisatie, tag management en big data.