Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Kwaliteitsnormen ISO Kwaliteitsnormen Waar staat ISO voor?

Waar staat ISO voor?

— gearchiveerd onder: , ,

ISO (Internationale Organisatie voor Standaardisatie) is een wereldwijde federatie van nationale organisaties voor standaardisatie (de ISO-leden). Doorgaans worden de werkzaamheden wat betreft het opstellen van internationale standaarden uitgevoerd door technische ISO-commissies.

Logo_ISO

 

Elk ISO-lid dat geïnteresseerd is in een onderwerp waarvoor een technische commissie in het leven is geroepen, heeft recht van vertegenwoordiging in die commissie. Internationale organisaties, overheden en anderszins, kunnen in samenwerking met ISO ook bijdragen aan deze werkzaamheden. ISO werkt nauw samen met de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) waar het gaat om zaken betreffende elektrotechnische standaardisatie.
 
Internationale standaarden worden opgesteld in overstemming met de regels als neergelegd in de ISO/IEC Richtlijn, Deel 2.
 
De voornaamste taak van de technische commissies bestaat uit het opstellen van internationale standaarden. Als de ontwerpstandaarden zijn vastgesteld door de technische commissies worden deze in stemming gebracht onder de leden. Publicatie als internationale standaard vereist goedkeuring van minimaal 75% van de stemmende leden.

 

Document acties