Feb 20, 2017 Last Updated 2:52 PM, Feb 17, 2017
Vacatures

Vacatures (163)

Plaats hier uw vacature!

ClouToday bereikt vele duizenden mensen die in de marktonderzoek branche werken of geïnteresseerd zijn. Plaats hier uw vacature en u weet zeker dat u de juiste doelgroep voor uw vacature bereikt. Stuur uw vacature naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Haal jij voor ons de toekomst in huis? Ben jij die enthousiaste onderzoeker trends en beroepen? Reageer dan snel op onze vacatures:

In verband met uitbreiding van ons team ABD zijn er drie vacatures voor:

(Ervaren) praktijkgericht onderzoeker trends en beroepen
voor team Arbeidsmarkt-, BPV- en Doelmatigheidsinformatie (0,8/1,0 FTE)


Het team Arbeidsmarkt-, BPV- en Doelmatigheidsinformatie (ABD) draagt zorg voor de informatievoorziening over vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en stagemarkt. Doel is beroepsonderwijs en bedrijfsleven te ondersteunen bij hun eigen beleidsvorming met analyses, onderzoek en informatie die hen helpt richting te geven. SBB is een jonge organisatie die nog volop in ontwikkeling is.
Trends en ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Wij willen achterhalen welke invloed dit heeft op mbo beroepen. Daarom ontwikkelen we op dit moment een (nieuwe) methodiek voor systematisch uitvoeren van trendonderzoek en onderzoek naar de inhoud en ontwikkeling van mbo beroepen. Naast klassieke methoden wil SBB hiervoor de mogelijkheden van digitale communities benutten.

De functie

Als (ervaren) onderzoeker trends en beroepen doe je onderzoek naar de ontwikkelingen in onderwijs en arbeidsmarkt die van invloed zijn op de aansluiting beroepsonderwijs bedrijfsleven. Je doet onderzoek naar de huidige en toekomstige inhoud van specifieke beroepen in alle mogelijke sectoren. Dit onderzoek is de basis voor het onderhoud en de ontwikkeling van kwalificaties. Jouw onderzoek draagt daarmee bij aan de onderbouwing van de inhoud van het mbo-onderwijs.

De werkzaamheden

In je werk staat het verzamelen, beheren, interpreteren en delen van kwalitatieve informatie centraal. Je gebruikt ook kwantitatieve data. Je werkt hiervoor nauw samen met belanghebbenden in het onderwijsveld en het bedrijfsleven. Je voert zelf onderzoek uit, regelmatig zul je ook je projecten uitbesteden.
 
Je presenteert resultaten aan stakeholders en draagt zorg voor sectorale en regionale inkleuring. Je volgt ontwikkelingen in de (deel) sectoren waarvoor je werkzaam bent, je bouwt en onderhoudt een relevant netwerk en je bent proactief in het verstrekken van informatie voor interne en externe doeleinden. Je werkt nauw samen met collegae van de teams kwalificeren & examineren en beleid & sectorondersteuning en met de adviseurs praktijkleren. Daarnaast werk je nauw samen met onderzoeksbureaus en brancheonderzoekers.

Van de ervaren onderzoeker wordt verwacht dat deze richting geeft aan de manier waarop SBB het (trend)onderzoek inricht. Samen met het team ontwikkel je dé SBB methode voor het onderzoek naar trends en beroepen.

Profiel

Wij zoeken kandidaten die beschikken over een afgeronde opleiding op wo niveau en aantoonbare ervaring met arbeidsmarktonderzoek en trendonderzoek. Bij voorkeur heb je ervaring met trendonderzoek en/of onderzoek naar beroepen, zowel kwalitatief als kwantitatief. Je hebt kennis van onderzoeksmethoden en –technieken en van het inzetten van digitale communities voor onderzoek. Je hebt gevoel voor sectorale en regionale diversiteit op de arbeidsmarkt. Je bent communicatief vaardig en hebt er plezier in om je kennis te delen. Kennis van het mbo is een pré. Van de ervaren onderzoeker verwachten we concrete ideeën voor het opzetten van de manier van werken en het aansturen van externe bureaus.

Gevraagde competenties zijn: analytisch, samenwerken, initiatief en klantgericht, netwerken, organiseren.

Aanbod

SBB biedt een inspirerende werkomgeving met ruime mogelijkheden om je via de SBB Academie verder te ontwikkelen. De functie is minimaal 0,6 FTE en maximaal 1,0 FTE. Afhankelijk van je ervaring word je voorlopig ingeschaald in schaal 9 of 10 van de cao SBB.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 6 maart 2017 via de sollicitatiebutton op www.s-bb.nl, onder vermelding van 17015ABD. Meer weten? Bekijk onze website www.s-bb.nl  of neem contact op met Renier van Gelooven, teamleider ABD (06 20 30 47 97) .

Procedure

Sluitingsdatum voor deze vacature is 6 maart 2017. In week 11 volgen de eerste gesprekken. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats in week 12.

Over SBB
Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
 
Binnen SBB spreken onderwijs en bedrijfsleven af wat een mbo-student moet weten en kunnen als hij zijn diploma heeft behaald. Dat leggen we vast in zogeheten kwalificatiedossiers en examenprofielen. Ook erkennen en adviseren we de 230.000 leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stageplaats of leerbaan. Met 550 collega’s ondernemen we deze en andere activiteiten – op kantoor in Zoetermeer en in de regio.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

WIJ Special Media is een data georiënteerd mediabedrijf dat zich richt op aanstaande en jonge gezinnen. Zij is marktleider in de communicatiemarkt voor aanstaande en jonge ouders en verleent diensten op het gebied van consumentendata, advertising, sampling en online media.

Beoordeel dit item
(1 Stem)

The Choice is een full service marktonderzoekbureau dat sinds 1995 'marketingbased research' biedt. Bij alles wat wij doen, geloven wij dat groei volgt uit inzicht en inspiratie, door dingen slimmer doen; Smart Research noemen wij dat. Wij belichten ieder vraagstuk vanuit een andere discipline en expertise, en zorgen zo voor een naadloze aansluiting tussen marketing en statistiek, tussen psychologie en (web)techniek.

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Heb jij kennis van geografische informatie systemen? Vind jij het een uitdaging om bij te dragen aan de groei van de grootste pizza bezorg- en afhaal organisatie middels jouw cijfermatige en analytische instelling? Vanwege onze verdere groeiambitie in de Nederlandse en Belgische markt, zijn wij op zoek naar een enthousiaste, open, goed georganiseerde en analytisch Mapping Specialist!

Kantar TNS - Client Director FMCG

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Kantar TNS (voorheen bekend als TNS NIPO) neemt sinds jaar en dag een leidende positie in op de markt van markonderzoek. Wij slagen er voortdurend in om goed in te spelen op veranderende behoeften van afnemers. Productontwikkeling speelt hierin een belangrijke rol.

Onze belangrijkste troef is echter de kwaliteit en inzet van onze medewerkers. Zij vervullen dagelijks de groeiende behoefte aan inzicht, interpretatie en advies.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

samhealth is een marktonderzoek- en adviesbureau, actief in de gezondheidszorg. Bij samhealth hebben we plezier in ons vak. Dat plezier, die passie, zorgt samen met vakmanschap en creativiteit voor de beste marketingoplossingen voor onze klanten. Op deze manier verbinden we markten en mensen in het domein van de healthcare.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

KB, nationale bibliotheek zoekt een Adviseur Onderzoek en Kennisdeling. De Koninklijke Bibliotheek verricht onderzoek naar de stand van zaken in de bibliotheeksector. De Koninklijke Bibliotheek verzamelt bestaande statistische en andere onderzoeksgegevens, laat onderzoek verrichten, analyseert de bevindingen en verspreidt de uitkomsten. Ben jij de Adviseur Onderzoek en Kennisdeling die samen met ons de gegevensverzameling voor Openbare Bibliotheken verder wil uitdenken en inrichten?

Totta - Kwalitatief onderzoeker

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wij zijn op zoek naar een getalenteerde kwalitatief onderzoeker (3-5 jaar werkervaring) die ons onderzoeksteam wil komen versterken.

Misschien ben jij wel degene die we zoeken! En met ‘we’ bedoelen we Totta Research, een snelgroeiend marktonderzoeksbureau in Amsterdam.