May 29, 2017 Last Updated 9:23 AM, May 24, 2017

KB nationale bibliotheek - Adviseur Onderzoek en Kennisdeling

Gepubliceerd in Vacatures
Lees 1329 keer
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

KB, nationale bibliotheek zoekt een Adviseur Onderzoek en Kennisdeling. De Koninklijke Bibliotheek verricht onderzoek naar de stand van zaken in de bibliotheeksector. De Koninklijke Bibliotheek verzamelt bestaande statistische en andere onderzoeksgegevens, laat onderzoek verrichten, analyseert de bevindingen en verspreidt de uitkomsten. Ben jij de Adviseur Onderzoek en Kennisdeling die samen met ons de gegevensverzameling voor Openbare Bibliotheken verder wil uitdenken en inrichten?

De KB zoekt een Adviseur Onderzoek en Kennisdeling met oog voor detail, maar die de grote lijnen niet uit het oog verliest. Je werkt op wetenschappelijke werk- en denkniveau en bent academisch opgeleid op het gebied van statistiek en onderzoeksmethoden- en technieken. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in kwantitatief onderzoek en je beschikt over aantoonbare redactionele vaardigheden. Daarnaast is het essentieel dat je ruime en recente ervaring hebt opgedaan met statistische programma’s als SPSS, Qlikview of Tableau. Het is nog een pioniersfunctie, dus je moet wel in staat zijn om je eigen werkomgeving in te richten en je eigen doelstellingen te formuleren. Hierdoor ben je met veel verschillende onderwerpen tegelijk bezig en weet prioriteiten te stellen. Je Engels is, zowel mondeling als schriftelijk, uitstekend op orde.

Wat ga je doen?

De KB voert op basis van de Wet Stelsel Openbare Bibliotheekvoorziening (Wsob) taken uit binnen het openbaar bibliotheekstelsel. In dit kader coördineert en initieert de KB verschillende onderzoeken. Als Adviseur Onderzoek en Kennisdeling heb je, samen met je collega’s van de afdeling Onderzoek, hierin een belangrijke rol. Je gaat de definities en indicatoren voor de bibliotheekfuncties verder uitwerken en aanscherpen. Daarnaast initieer, ontwikkel en begeleid je kwantitatieve onderzoeken via het eigen Bibliotheekonderzoeksplatform voor monitoring van de kernfuncties van bibliotheken. Ook ontwikkel je ook rapportage-omgevingen, zoals Bibliotheekmonitor.nl, en formats voor de publicatie en disseminatie van onderzoeksinzichten. Verder zorg je voor de contacten met bibliotheken over afstemming en ontwikkeling van onderzoeken en het bevorderen van deelname hieraan.

Over ons

De KB, nationale bibliotheek, draagt vanuit de kracht van het geschreven woord bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Een baan bij de KB is kiezen voor een
aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en zeer goede arbeidsvoorwaarden, conform de CAO-onderzoekinstellingen (CAO-OI).

Wat bieden wij je?

Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, voor de periode van één jaar. Je salaris bedraagt tussen € 3.469,00 en € 4.772,00 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring. Je dagelijkse reiskosten worden volledig vergoed en in december ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.
We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen. Je hebt recht op 42 vakantiedagen per jaar (bij een volledige baan); een (nog) groter aantal vakantie-uren of een ‘fiets-privé’ behoren tot de keuzemogelijkheden. Werktijd kan flexibel worden ingevuld.
Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en scholing erg belangrijk, je krijgt alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Adviseur Onderzoek en Kennisdeling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘Adviseur Onderzoek en Kennisdeling’. De sluitingsdatum van deze vacature is 17 januari 2017. Wil je eerst meer weten? Bel dan met Hans Jansen, 06-53361837.

Laatst aangepast op donderdag, 12 januari 2017 10:38