May 29, 2017 Last Updated 9:23 AM, May 24, 2017

Essent - Senior Marketing Analyst

Gepubliceerd in Vacatures
Lees 551 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Hoe kun je klantbehoeften en klantgedrag voorspellen en beïnvloeden? Een vraagstuk waar jij je als ervaren markereer graag in vastbijt. Door fact based marketing en het uitvoeren van kwantitatieve onderzoeksmethoden draag jij bij aan de ambitie van Essent: toegevoegde waarde creëren voor onze klanten. Voeg je bij ons team als:

Senior Marketing Analyst

Wat is jouw rol?

Als Senior Marketing Analyst werk je vanuit onze Formule-organisatie en maak je deel uit van het team Research, Analytics, Database Marketing & Reporting (14 FTE, een nieuwe succesvolle combinatie van zeer gedreven fact based analisten) en rapporteer je rechtstreeks aan de manager van het team. Ambitie van de afdeling is om toegevoegde waarde te creeren voor onze klanten en voor ons door het drijven van fact based marketing & campaigning. Daarvoor wordt binnen het team informatie over de markt, concurrentie en klanten samengebracht om de fact based capabilities van Essent verder te versterken.

Hoe maakt je deze ambitie waar?

Om de waarde van de (interactie met) de prospect- en klantenbase te maximaliseren en een ‘single source of truth’ op prospects en klanten te waarborgen ontwikkelen we kwantitatieve campagne-modellen, technieken en onderzoeksmethoden die klantbehoeften in kaart brengen en klantgedrag voorspellen en beïnvloeden. Deze activeren we samen met onze collega’s van Activation, Sales en Development in campaigns (zowel traditioneel als programmatic) via Database Marketing waarbij we vervolgens vanuit Reporting de performance monitoren. Dit is een mooi uitgangspunt waarmee jij als Senior Marketing Analyst kunt werken aan onder andere business cases, ROI-berekeningen, segmentatie en eventueel modellering. Daarnaast lever je een bijdrage aan de opzet en evaluatie van CLM plannen en campagnes voor acquisitie, retentie en development voor zowel commodity als non-commodity. Afhankelijk van context en persoonlijke competenties en ambitie kun je daarnaast aan de slag met het ontwikkelen van kwantitatieve modellen, technieken en onderzoeksmethoden (customer profiling en predictive modelling). De uitdaging voor 2017 ligt in het verder ontwikkelen en activeren van onze intelligence in zowel traditionele campagnes als Programmatic Marketing.

Hoe maak jij deze ambitie waar als Senior Marketing Analyst?

Om ervoor te zorgen dat wij toegevoegde waarde kunnen creëren voor onze klanten, draag jij bij door de volgende taken op je te nemen:

 • het zorgen dat je goed aangesloten bent bij je interne klanten, collega-analysten en de relevante business-afdelingen.
 • het zelfstandig en in teamverband initiëren, opzetten, coördineren en presenteren van analyses.
 • het vertalen van analyseresultaten naar gerichte en concrete adviezen en het op weg helpen van je interne klanten om hun initiatieven succesvol gerealiseerd te krijgen.
 • het spelen van een voortrekkersrol bij Customer Insight Activation; projecten waar je in samenwerking met je interne opdrachtgevers komt tot insights en business verbeteringen.
 • het begeleiden en challengen van analysten met als doel het borgen van kwaliteit en het ontwikkelen van het vakgebied.

Wat heeft een Senior Marketing Analyst in huis?

Als Marketing Analyst ben je empathisch en weet je om te gaan met verschillende belangen en gevoeligheden. Je staat communicatief je mannetje (of vrouwtje) en weet te overtuigen. Maar de echte must haves die we in onze nieuwe collega zoeken zijn

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur ook een corporate omgeving
 • Je hebt ervaring met SQL, TOAD en SAS (Enterprise Guide & Miner, Visual Analytics)
 • Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en bent sociaal vaardig en communicatief sterk
 • Je bent empatisch en bezit overtuigingskracht en weet goed om te gaan met wisselende belangen en gevoeligheden
 • Je bent een teamspeler, gericht op samenwerking en verbinding
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar

We vragen veel en geven ook veel terug!

Essent is een uitstekende werkgever met een prima arbeidsvoorwaardenpakket en uitdagende ontwikkelmogelijkheden. Wij bieden:

 • Een baan bij een succesvol en leidend Europees energiebedrijf dat altijd in beweging is. Stilstaan is geen optie!

 • Een prima arbeidsvoorwaardenpakket en salaris (Hay 16), tussen de € 3.816 en € 5.450 bruto per maand o.b.v. 40 uur exclusief vakantiegeld. Daarnaast bieden wij o.a. 30 vakantiedagen en een aantrekkelijke bonus van 10% .

 • Een inspirerende kantooromgeving op een toplocatie in Den Bosch. Daarnaast is er bij Essent een andere manier van werken! Dankzij @nders werken kun je namelijk tijd- en plaats onafhankelijk werken, waardoor je zowel thuis als op kantoor alle faciliteiten hebt om je werk goed te kunnen doen.

 • En last but not least: een breed scala aan ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Want Essent staat niet stil, maar jij ook niet.

Solliciteren doe je zo:


Ga je zorgen voor toegevoegde waarde zowel voor Essent als haar klanten en begin je nog liever vandaag dan morgen? Dan ontvangen wij graag jouw CV! Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Contactinfo

Meer weten? Dat kan. Voor meer informatie over deze rol kun je contact opnemen met Dominique Rooswinkel, Talent Recruiter bij Essent en te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ben je benieuwd naar of jij je helemaal thuis gaat voelen bij Essent? Doe dan de CompanyMatch en ontdek of wij bij elkaar passen. Interim oplossingen behoren niet tot de mogelijkheden. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld en de vacature is beschikbaar totdat deze niet meer zichtbaar is op werkenbijessent.nl. De selectieprocedure bestaat doorgaans uit een kort telefonisch gesprek en twee selectieronden op ons hoofdkantoor in Den Bosch. Ben jij de geschikte kandidaat dan ontvang je daarna van ons een mooi aanbod dat afhankelijk is van opleiding en ervaring.

Keywords: Vacature, Fulltime, Den Bosch, Marketeer, Analist.​

Laatst aangepast op woensdag, 10 mei 2017 11:28