May 30, 2017 Last Updated 9:23 AM, May 24, 2017

Ledenvoordelen Platform voor Digital Analytics

Waarom aansluiten bij het Digital Analytics platform?

1. Integriteit en Fair Data

Met een lidmaatschap van de MOA onderschrijf je de MOA integriteitscode voor onderzoek en analytics. Wat inhoudt dat je verantwoord omgaat met persoonsgegevens. Dit kan je uitdragen naar opdrachtgevers en/of je interne stakeholders. Maak je verwerken van data onderdeel van verantwoord ondernemen.

2. Quality Standard

In 2014 heeft het Digital Analytics platform de MOA Quality Standard voor Digital Analytics gelanceerd. Dit is tot nu toe het eerste en enige internationale document waarin werk- en kwaliteitsprocedures voor Digital Analytics en Big Data staan omschreven. De kwaliteitsstandaard dient zelfs als uitgangspunt voor een nieuwe internationale ‘ISO standard for Digital Analytics & Digital Analysis. Naar verwachting zal deze nieuwe ISO in het voorjaar van 2017 gelanceerd worden.  Op dit moment zijn al zes Digital Analytics Bureaus gecertificeerd voor deze quality standard.
UPCOMING: ISO STANDARD FOR DIGITAL ANALYTICS & DIGITAL ANALYSIS

3. Belangenbehartiging

MOA heeft eigen lobbyisten in Den Haag. Zij scannen dagelijks relevante berichten voor het platform Digital Analytics. De MOA lobbyisten komen op voor de belangen van de beroepsgroep en doen (verbeter) suggesties voor wetgeving . Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de privacywetgeving, het plaatsen van cookies en het zonder toestemming mogen analyseren van verzamelde (online) data.

4. Netwerk & platform

Het vakgebied van Digital Analytics is constant in beweging, nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op. MOA organiseert bijeenkomsten waar ervaringen gedeeld worden en waar ruimte is om te sparren met collega’s uit andere organisaties. Hoe groter het platform hoe groter jouw netwerk, dus meld je aan en ‘spread the word’.
UPCOMING: Senior Digital Analytics networking club. Speciaal voor en door Seniors. Ben jij een Senior binnen het vakgebied en heb je behoefte aan sparren op senior niveau? Dat kan, eens per kwartaal organiseren we een bijeenkomst bij een van de leden waar er na een bedrijfspresentatie ruimte is om te sparren over nieuwe ideeën en bestaande uitdagingen. Geïnteresseerd? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.020 5810 716

5. Kennis delen & kennis ontwikkelen

  • MOA organiseert vakgerichte trainingen, workshops, conferenties en bijeenkomsten. Het bestaande aanbod blijven wij d.m.v. feedback uitbreiden. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen uit het vakgebied gecommuniceerd via ClouToday, Clou, MOAflash en MOAweb.

UPCOMING: maandelijkse nieuwsflash DIGITALANALISTS.NL

  • Vier keer per jaar organiseren wij een gratis te bezoeken MOA Digital Analytics Middag – een middag met 3 a4 inspirerende sprekers, ruimte voor discussie en netwerken.*
  • Op 12 oktober 2016 staat de eerste editie van het DIGITAL ANALYTICS FESTIVAL op het programma. Dit Festival wordt een jaarlijks terugkerende happening rond Digital Analytics

*Ideeën voor sprekers of onderwerpen zijn welkom en kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

UPCOMING: In het najaar van 2016 zal de MOA in samenwerking met opleidingsinstituut Beeckestijn een opleiding Digital-/ Webanalist op A niveau starten dat afgerond wordt met een officieel erkend MOA-NIMA examen.

6.  Promotie vakgebied

Vanaf 2017 zal er jaarlijks een prijs worden toegekend aan de web- c.q. data-analist die zich in het afgelopen jaar heeft onderscheiden binnen zijn/haar vakgebied van Digital Analytics. Een onafhankelijke jury zal kandidaten screenen en nomineren. Op de MOA Beachparty (www.moawards.nl) zal de Digital Analist van het jaar bekend worden gemaakt.