Nov 17, 2018 Last Updated 4:25 PM, Nov 15, 2018

SBB - Senior arbeidsmarktonderzoeker

Mbo-studenten hebben de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Binnen SBB spreken onderwijs en bedrijfsleven af wat een student moet weten en kunnen als hij zijn diploma heeft behaald.

Haal jij voor ons de toekomst in huis? Ben jij die enthousiaste en ervaren onderzoeker?

Voor ons team Arbeidsmarkt-, bpv- en doelmatigheidsinformatie (ABD) zijn we op zoek naar een ervaren praktijkgerichte arbeidsmarktonderzoeker

Vacaturenummer: 18028ABD

Omvang: 32 – 40 uur

Functie-inhoud

Het team ABD levert informatie over de (mbo-) arbeidsmarkt en stagemarkt. Ons doel is om beroepsonderwijs en bedrijfsleven te ondersteunen bij hun beleidsvorming met analyses, onderzoek en informatie. SBB is een jonge organisatie die nog volop in ontwikkeling is.

Als (ervaren) onderzoeker doe je praktijkgericht onderzoek naar ontwikkelingen in onderwijs en arbeidsmarkt die van invloed zijn op de aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Je doet onder andere onderzoek naar vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en stagemarkt, naar de huidige én toekomstige inhoud van beroepen. In je werk staat het verzamelen, beheren, interpreteren en delen van kwalitatieve en kwantitatieve informatie centraal. Je werkt hiervoor nauw samen met belanghebbenden in het onderwijsveld en het bedrijfsleven. Je voert zelf onderzoek uit, organiseert de inzet van je collegae op jouw gebied en regelmatig zul je ook de uitvoering van onderzoek uitbesteden. Je bent actief op zoek naar manieren om het gebruik van informatie te bevorderen en zo het belang van je werk te versterken.

Je presenteert resultaten aan stakeholders (studenten, onderwijs, bedrijfsleven, overheden) en draagt zorg voor sectorale en regionale inkleuring. Je volgt ontwikkelingen in de (deel) sectoren waarvoor je werkzaam bent, je bouwt en onderhoudt een relevant netwerk en je bent proactief in het verstrekken van informatie voor interne en externe doeleinden.

Profiel

Wij zoeken een praktijkgerichte arbeidsmarktonderzoeker met aantoonbare ervaring. Het is belangrijk dat je kennis hebt van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en -technieken. Je hebt gevoel voor de sectorale en regionale diversiteit op de arbeidsmarkt. Je bent communicatief vaardig en hebt er plezier in om je kennis te delen. Je ontwikkelt ideeën voor de manier van werken en kunt deze overtuigend overbrengen op de collegae in het team en andere onderdelen van SBB. Verder heb je ervaring met het inzetten en aansturen van externe bureaus en heb je affiniteit met de doelgroepen van SBB, het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Competenties

  • relevante afgeronde opleiding op wo-niveau
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • analytisch
  • initiatiefrijk en pro-actief
  • scherp op samenwerking en relaties en altijd klantgericht

Aanbod

SBB biedt een inspirerende werkomgeving met ruime mogelijkheden om je via de SBB Academie verder te ontwikkelen. De functie is voor minimaal 32 en maximaal 40 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld. Naast een ABP-pensioenregeling, ontvang je een vast maandsalaris, 8% vakantietoeslag een eindejaarsuitkering van 8,33%. Verder heb je bij een 40-urige werkweek 27 vakantiedagen en 112,5 ADV-uren. De functie is ingeschaald in schaal 11 (€ 3.374,- tot maximaal € 4.635,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Standplaats is Zoetermeer.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze functie en beschik je over de gevraagde kennis- en vaardigheden? Reageer dan uiterlijk 2 september 2018 door het sturen van een korte en gerichte motivatie en je curriculum vitae  via de sollicitatiebutton op www.s-bb.nl onder vermelding van 18028ABD. Meer weten? Bekijk onze website www.s-bb.nl of neem contact op met Renier van Gelooven, teamleider ABD (06 20 304 797) .

Procedure

Op 10 september a.s. voeren we de eerste gesprekken. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op 19 september.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.