Mar 28, 2017 Last Updated 9:07 AM, Mar 27, 2017

28 mrt | MOA/NIMA Education Day: Agile en de impact op insights

Gepubliceerd in Kalender
Lees 1658 keer
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

buttonschrijfjehieringroen

Behendig en lenig. Dat zijn de letterlijke vertalingen van Agile. Agile is dan ook een aanpak waarbij behendigheid voorop staat. Agile is niet één specifieke methodiek, maar juist een verzameling van allerhande principes en methodes. Binnen één project kunnen er dus meerdere methodes heel goed werken om bepaalde insights voor een bepaalde klant op te leveren. Maar wat is nu daadwerkelijk de impact van agile op insights?

Op dinsdag 28 maart zullen 3 marketing insights professionals vanuit verschilende invalshoeken antwoord gaan geven op deze vraag. Blauw Research zal dit event hosten op hun kantoor in Rotterdam, waarvoor dank!

LAAT JE INSPIREREN DOOR

Arne Bax  - Partner @ Share4

Wat is Agile?

Arne Bax

Arne Bax - heeft al meer dan 15 jaar ervaring in Lean, Lean Six Sigma, Systeemdenken en Agile. Hij is Lean Six Sigma Master Black Belt en Lean Sensei. Arne heeft passie voor het vak, iets wat hij met veel plezier aan jou doorgeeft.

Je hoort steeds vaker het woord Agile vallen. Is dit het nieuwe toverwoord? Het antwoord op alles? We hadden toch altijd al Lean? Is dit dan nieuw?

Agile en zijn meest voorkomende verschijningsvorm Scrum zijn hip. En in combinatie met horizontaal organiseren, kan het een boost geven in “time to market”. In een steeds sneller veranderende wereld is het niet meer genoeg om te weten wat de klant wil, zeker als hij dat zelf niet meer weet. Dus wordt met name in (product-)ontwikkelomgevingen steeds vaker Agile georganiseerd. Kleine multidisciplinaire teams die intensief samenwerken aan hun “purpose” en dit regelmatig afstemmen met de klant. En dat werkt. Vaak…, maar niet altijd. Dus is het geen toverwoord, maar een goede aanvulling op manieren van organiseren; als je weet waar en hoe je het moet inzetten!

Henk ScholteJos 1762 TITIA HAHNE 2

Jos Vink - Partner bij Blauw Research en
Henk Scholte - Marketing Lead at SPRINT

Agile Research in NL - Learnings en cases (o.a. Symyo, Unilever en Zilveren Kruis)

In 2016 lanceerde Blauw het agile research label SPRINT met het doel om agile werkende teams en organisaties beter te laten werken door op de juiste momenten de juiste klantinzichten naar boven te krijgen. Een half jaar later en veel projecten verder, bieden de initiatiefnemers van Sprint je aan de hand van cases van o.a. Simyo, Zilveren Kruis en Unilever een kijkje in de keuken van agile werkende teams en organisaties en de impact die agile werken heeft op marktonderzoek.

Richard Alker - Partner @ Perspective en
Sylvia Zonnenberg-Meeks - Customer Experience Marketeer Toon®

Redesign Toon® journeys: door co-creatie met Toon klanten komen tot kansrijke ideeën

Richard AlkerMG 5312 Profielfoto Sylvia Zonnenberg MeeksHet Agile scrum team Toon® Base (behoud bestaande klanten) zet grote stappen om twee journeys te verbeteren. o.b.v. kwantitatief inzicht in de gehele Toon journey – zowel op aantal contacten per kanaal per moment in de journey als op klantbeleving – bleken de journeys ‘Onboarding’ en ‘Storingen’ onze grootste pijnpunten. De knelpunten van deze journeys zijn door een afdelingsoverstijgend team in kaart gebracht en verbeterideeën middels co-creatie met Toon-klanten getoetst, doorontwikkeld en geprioriteerd op waarde. Nieuwsgierig?

KOSTEN

MOA en NIMA leden: gratis
Niet-leden: € 75,- excl. BTW

PROGRAMMA

14.30 uur     Inloop + koffie & thee
15.00 uur Opening
15.05 uur Wat is agile? door Arne Bax
15.45 uur Agile Research in NL - Learnings en cases door Jos Vink
16.25 uur PAUZE
16.45 uur Redesign Toon® journeys: door co-creatie met Toon klanten komen tot kansrijke ideeën door Richard Alker
17.25 uur Afsluiting
17.30 uur Borrel
18.30 uur EINDE borrel

LOCATIE

Blauw handelsgebouw 940x380

Blauw Research
Ontvangst op Weena 107. Aanvang programma op Weena 125, 7e etage.
3013 CK Rotterdam

Routebeschrijving

 

 

buttonschrijfjehieringroen

Laatst aangepast op donderdag, 23 maart 2017 17:20
Meer in deze categorie: 30 mrt | MOA - Trend Bootcamp »