Jul 20, 2018 Last Updated 2:28 PM, Jul 20, 2018

MARE presenteert zowel over jongeren als de nieuwe vijftiger op ESOMAR

De afgelopen tijd hebben onderzoekers bij MARE zowel een wereldwijd jongerenonderzoek over veertien landen gedaan voor Viacom, als een compleet nieuwe doelgroep voor vijftigers in het leven geroepen, namelijk de QUINTASTICS.

De onderzoekers van MARE zijn geselecteerd om beide onderzoeken dit jaar op ESOMAR te komen presenteren.   

YOUTH IN FLUX – Consumenten inzichten over jongeren van nu voor Viacom 

Er staat iets groots te gebeuren. Op dit moment komt er door jongeren een nieuwe realiteit tot stand, los van beperkingen en binaire structuren. Voorbij aan leeftijd, gender, religie, etniciteit en grenzen.Ze hebben een duidelijke collectieve droom die perfect samengaat met hun individuele doelen. Wat dit is? Ze proberen de complexe wereld te sturen naar een meer inclusieve, niet-veroordelende samenleving. Wil je meer weten over welke levens strategieën jongeren gebruiken om zich te bewegen in deze complexe wereld? Pernille Kok-Jensen, Trend Director bij MARE en James Guerrier, Senior Director of Global Consumer Insights bij Viacom presenteren hun wereldwijde onderzoek  (over veertien landen) naar jongeren tussen de 16-24 jaar op het ESOMAR-congres in Amsterdam, op maandag 11 September. Wil je alvast een tipje van de sluier? Neem dan een kijkje op Viacom Global Insights.  

HELLO QUINTASTICS – De vele gezichten van Vijftigers  

50-plusmarketing gooit vijftigers op één hoop met zestig-, zeventig- en tachtigjarigen. Terwijl vijftigers nog lang niet klaar zijn voor een rollator, sta-op stoel of gehoorapparaat. MARE nam op eigen initiatief een deepdive in deze doelgroep, kreeg inzicht in de realiteit van vijftigers en marketingkansen die daarbij horen. Samen met Delta Marktonderzoek introduceert MARE een diverse en interessante doelgroep, die nu vaak over het hoofd wordt gezien. In ‘HELLO QUINTASTICS - De vele gezichten van vijftigers’ lees je de inzichten en concrete tips en tricks om ze in het hart te raken. Het laat zien dat vijftigers niet oud zijn en middenin het leven staan. Vijftig is het nieuwe vijftig! Ben je al benieuwd om ze beter te leren kennen?  Bezoek  helloquintastics.nl.  

ESOMAR 

Dit jaar staat MARE maar liefst beide onderzoeken op ESOMAR te presenteren. YOUTH IN FLUX – 70th Congress, 11 September 2017, Amsterdam en QUINTASTICS –  Global Qualitative, 5-7 November 2017, Porto

Bron: Persbericht MARE, 4 september 2017