Feb 23, 2018 Last Updated 3:15 PM, Feb 22, 2018

Digital Analytics Congres 2017: De mouwen opstropen

Volgende week, woensdag 11 oktober vindt het tweede Digital Analytics Congres plaats in het Media Plaza in Utrecht. We presenteren top keynotes en interessante cases. Nieuw op het programma een expertssessie van Boudewijn Beks, Google over: How to measure Customer Lifetime Value en de afsluitende keynote van Thanassis Thomopoulos, Google over: Connecting with Customers in a Data & Technology Driven World. Je gaat maar huis met veel nieuwe inzichten en direct toepasbare kennis. Tijd dus om de mouwen op te stropen.

Aan de slag met data

Een van de beloftes van het Digital Analytics Congres is dat we je de handvatten geven om met jouw data aan de slag te gaan. Dat doen we onder andere met Stéphane Hamel. Als een van de meest invloedrijke experts op het gebied van Digital Analytics hamert hij erop dat je als analist de mouwen moet opstropen en je niet moet verschuilen achter onnauwkeurige of onvolledige data. In deze tijd waarin tools je een deel van je werk uit handen nemen is dat de enige manier om je te onderscheiden. Wist je trouwens dat je tijdens het Digital Analytics Congres de mogelijkheid hebt om in een 1-op-1 van 10 minuten met Stéphane Hamel jouw uitdagingen te bespreken?

Maar wel met aandacht voor de privacy van de bezoeker

Aurélie Pols neemt je daarna mee in welke regels er zijn rondom de privacy van jouw bezoekers. Nu, maar zeker ook na 25 mei 2018. Deze datum zou roodomrand in de agenda van elke digital analist moeten staan. En nee, dat is niet alleen omdat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) je dan beperkt, maar juist om de kansen die de AVG je biedt om de relatie met je bezoeker te versterken. Niet voor niets noemt zij privacy het nieuwe “groen”!

En maak daarna het verschil met jouw presentatie

Heb je dan eenmaal die fantastische analyse gedaan dan moet je het nog even presenteren aan de managementtafel. Een makkie? Meestal niet. Gelukkig is daar dan Nadieh Bremer, de expert in datavisualisatie. Zij leert je data effectief en visueel interessant maken. Dat klinkt natuurlijk nog wat vaag, maar reken er maar op dat je verbaasd zult zijn over wat je met je data kunt doen zodat mensen er wel in willen duiken.

Combineer dat met heel veel inspiratie

De dag wordt geopend door Chief Psychology Officer en CRO expert Bart Schutz. Hij deelt zijn visie waarin alleen data in combinatie met gedragswetenschappen zal leiden tot ware exponentiele groei. Daarna volgen nog cases van onder andere Picnic, Bijenkorf, KLM en Travelbird. De dag wordt afgesloten met een keynote van Thanassis Thomopoulos van Google die zijn visie deelt over hoe je de verbinding met klanten houdt in een wereld die wordt gedreven door data en technologie. 

En een perfecte manier om weer eens met je vakgenoten van gedachten te wisselen

Tussen de sessies door en tijdens de borrel na afloop heb je natuurlijk ruim de tijd om met je vakgenoten en de sprekers van gedachten te wisselen over de uitdagingen waar jij tegenaan loopt.  Kortom een dag waar jij als digital analist bij moet zijn. Schrijf je snel in! Zien we je op 11 oktober?