Jun 20, 2018 Last Updated 9:43 AM, Jun 18, 2018

Klanttevredenheid en Customer Journey Onderzoek

Op 14 november organiseert de MOA de MOAcademy "Klanttevredenheid en Customer Journey Onderzoek" met Hessel de Jong als workshopleider. Deze workshop is bedoeld voor managers, adviseurs en projectleiders die in staat willen zijn om customer journeys in kaart te brengen en daarbij aansluitend tevredenheidonderzoek uit te voeren of met verstand van zaken extern in te kopen.

schrijfjehierin deelnemerslijst

 

INLEIDING

Heb je ook genoeg van de te frequente en vaak irritante manier van benadering van klanten met vragen over hun tevredenheid, de veel te lange en onlogische vragenlijsten, de te lage response en daardoor waardeloze resultaten? Wil je onderzoek dat wél echt verder helpt bij het in kaart brengen van customer journeys en zorgt voor groei van klantentrouw, omzet en winstgevendheid? Bezoek dan deze workshop die gegeven wordt door Hessel de Jong, de pionier in Nederland voor meten van tevredenheid en customer journey onderzoek. 

INHOUD

  • Valkuilen, gemaakte fouten, do’s and don’ts bij het in kaart brengen van customer journeys en het meten van tevredenheid.
  • Inventarisatie van klantcontactmomenten en meetpunten
  • Hoe zet je vragenlijsten op en hoe test je vragenlijsten?
  • Wat voor schaaltechnieken werken het best (statements, items, 4, 5, 10, 20 punten?)
  • Hoe kies je de juist methode van veldwerk, hoe bereik je nog steeds wel een hoge response (is internet altijd de beste methode, wat zijn alternatieven) en hoe ga je om met (al of niet) respondenten belonen?
  • Hoe maak je overtuigende rapportages? Hoe voer je een analyse uit van verbeterprioriteiten?
  • Hoe zorg je ervoor dat customer journey onderzoek en meten van tevredenheid wel resultaat oplevert? Hoe voorkom je dat rapporten in bureaulades verdwijnen? Hoe krijg je het commitment van het management voor het doorvoeren van echte verbeteringen? Hoe begeleid je organisaties naar echte vooruitgang in tevredenheid, loyaliteit en winst?

Aandacht voor de eigen praktijksituatie

Deelnemers kunnen een eigen tevredenheidvragenlijst meenemen die we aan het eind van de workshop behandelen. Je krijgt zo input waar je direct zelf verder mee aan de slag kunt. Bij meerdere deelnemers van een bedrijf is een in company workshop mogelijk.

DOEL & DOELGROEP

Deze workshop is bedoeld voor managers, adviseurs en projectleiders die in staat willen zijn om customer journeys in kaart te brengen en daarbij aansluitend tevredenheidonderzoek uit te voeren of met verstand van zaken extern in te kopen. Ook leer je hoe je met commitment van directies en raden van bestuur organisaties kunt begeleiden naar daadwerkelijke groei in tevredenheid en loyaliteit van klanten met uiteindelijk groei van marktaandeel, omzet en winstgevendheid.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie MOA, Kingsfordweg 151, Amsterdam (Regus gebouw)
Tijd 10.00-16.30 uur
Workshopleider Hessel de Jong Hessel de Jong
Niveau Voor deze workshop is geen onderzoekskennis vereist, maar ook deelnemers met onderzoekservaring worden ruimschoots uitgedaagd door de ervaring en kennis van de workshopleider op dit vakgebied
Hoe is de MOAcademy opgebouwd? Praktijkgerichte workshop met stevig theoretisch fundament
Max. aantal deelnemers 15

 

KOSTEN

MOA-leden* € 370,-- excl. BTW
Logeion, VBO- en VSO-leden € 370,-- excl. BTW
Niet-leden € 570,-- excl. BTW
Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

schrijfjehierin deelnemerslijst