Nov 14, 2018 Last Updated 12:15 PM, Nov 13, 2018

Visualisatie is key, kom dus naar het MIE!

Informatie is overal. Informatie over bedrijven, consumenten, gedragspatronen, meningen, voorkeuren en aankopen. Maar hoe laat je die informatie zien? Wil jij weten op welke manier je het beste informatie kunt visualiseren? Kom dan naar het grootste Marketing, Insights en Analytics-event van Nederland: MIE!

Doe je dat nog in spreadsheets, in tabellen of bijna ondoordringbare reeksen van data, of vertaal je de essentie van data in een pakkende visual?

Onze hersenen staan er steeds meer voor open. Beeld maakt meer indruk dan uitleg in tekst. De informatie blijft ook langer hangen omdat die verbonden blijft met het beeld, vooral als dat beeld er goed uitziet, overzichtelijk is, met een heldere boodschap.Visuals maken een forse groei door. Grafieken en staafdiagrammen behoren nog tot het vaste repertoire, maar tegenwoordig zie je de mooiste datavisualisaties. De techniek om ze te maken ontwikkelt zich snel, en die techniek daagt ook weer uit om informatie op een creatieve manier weer te geven. Visuals met impact zorgen voor een sneeuwbaleffect. Snel de informatie opnemen, snel de highlights herkennen, snel beslissen wat de volgende stap moet zijn. 

Wil jij weten op welke manier je het beste informatie kunt visualiseren? Kom dan naar het grootste Marketing, Insights en Analytics-event van Nederland: MIE!

Blogdatavisualisatie

Data-visualisatie maakt dat je sneller en efficiënter resultaat hebt: ‘Zo zien wij in één oogopslag, steeds meer Nederlanders gaan overstag. Heus het is echt waar, er is steeds minder bezwaar. Nederlanders stonden in tweeduizenddertien voor 95% achter Zwarte Piet, echter is het nu al 26% dat zijn mening herziet.’

MIE, The Snowball Effect of Marketing, Insights & Analytics. More data, more insights, a bigger snowball | Utrecht, Media Plaza, 31 januari & 1 februari 2018.