Dec 14, 2018 Last Updated 4:08 PM, Dec 11, 2018

Sensorisch marktonderzoeksbureau Essensor neemt OP&P Product Research over

Begin 2018 heeft Essensor uit Ede OP&P Product Research uit Utrecht overgenomen. Na de overname claimt deze combinatie van bedrijven het marktleiderschap in Nederland binnen het sensorisch markt onderzoeksdomein.

Met meer dan 50 jaar ervaring vormen Essensor en OP&P Product Research samen de autoriteit in Nederland. In de gespecialiseerde onderzoekscentra in de Randstad (Utrecht) en buiten de Randstad (Ede) worden dagelijks de producten getest door groepen unieke consumenten uit haar database van ruim10.000 ingeschreven respondenten.

Wim Vaessen, oprichter en eigenaar van Essensor: “Samen met OP&P Product Research heeft Essensor zich altijd sterk gemaakt om het sensorische marktonderzoek op de kaart te zetten in Nederland. Na het overlijden van Pieter Punter (oprichter OP&P Product Research) ben ik met Aimée Oliemans (oprichter OP&P Product Research en levenspartner van Pieter Punter) in gesprek gegaan”.

Aimée Oliemans: “Beide bedrijven hebben een vergelijkbaar DNA en passen goed bij elkaar. Ik was daarom ook blij met de interesse van Essensor in OP&P Product Research en heb er het volste vertrouwen in dat het gedachtengoed van Pieter in goede handen is bij Wim en zijn team”.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan de integratie. Beide locaties (Utrecht en Ede) en beide merken blijven behouden voor de Nederlandse markt. De directie wordt vanaf heden gevormd door de nieuwe eigenaren Wim Vaessen (research) en Jan Willem Steunenberg (commercie). Aimée Oliemans blijft de komende anderhalf jaar betrokken als adviseur.

Bron: Persbericht Essensor, 30 januari 2018