Print deze pagina

Frequently Asked Questions AVG

Statistisch Onderzoek en Data-Analytics onderzoek neemt binnen de AVG een speciale plaats in. In de ClouToday willen we daar de komende tijd wekelijks aandacht aan besteden door een veel gestelde vraag te behandelen.

Bedrijfsleden van de MOA hebben toegang tot alle 60 essentiƫle vragen voor statistisch- en data-analytics onderzoek. Meer weten? Neem contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vraag: Is het zinvol een verwerkersovereenkomst met opdrachtgevers af te sluiten, ook al hebben zij daar zelf geen behoefte aan?

Antwoord: Het is een wettelijke verplichting. Het is zelfs zo dat eigenlijk de opdrachtgever (verwerkingsverantwoordelijke) een verwerkersovereenkomst dient voor te leggen aan de verwerker. Als niets wordt vastgelegd kan nooit worden vastgesteld wie de verwerkingsverantwoordelijke is en wie verwerker en wordt iedere partij aangemerkt als verwerkingsverantwoordelijke. Let ook op de aansprakelijkheid: u kunt als verwerker geen aansprakelijkheid accepteren als er niet is vastgesteld welke activiteiten u dient uit te voeren.

 

MOA-leden* kunnen de publicatie gratis opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, of een bedrijfslidmaatschap