Lancering easy2survey DVJ Insights

Twee weken na het winnen van de MOAwards lanceert DVJ Insights een geheel nieuw research platform. Onder de naam easy2survey wordt een volledig geautomatiseerd onderzoeksplatform in de markt gezet.

Volgens DVJ Insights is Easy2survey het antwoord op de ontwikkelingen rondom ‘fast- and agile’ werken. "Het is de eerste echt geautomatiseerde research engine waarmee marktonderzoek snel en efficiënt kan worden uitgevoerd".

Lucas Hulsebos, CEO van DVJ Insights geeft aan: “We zien nog steeds dat heel veel beslissingen op onderbuikgevoel genomen worden zonder dat er goed onderzoek wordt gedaan. Daardoor zien we campagnes die niet werken, verpakkingen die niet opvallen of producten en diensten die niet aanslaan. Alhoewel de researchbranche zoekt naar oplossingen, zijn oplossingen vaak niet goed. Het bekende quick and dirty. De oplossingen die wel goed zijn, zijn veel te complex. Dat wilden we veranderen. Onderzoek moet eenvoudig toegankelijk worden voor alle beslissingen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De combinatie van snel, goedkoop en echt beter was de uitdaging bij de ontwikkeling.”

Om het platform door te ontwikkelen en op de markt te introduceren is Arjen van Duijvenbode bij DVJ Insights begonnen. Hij geeft aan: “We introduceren easy2survey vanuit DVJ Insights, waarmee de kwaliteit van het onderzoek gewaarborgd is. Dat betekent dat vernieuwende methoden en technieken aan de basis liggen van het nieuwe platform. Wel moest dit zo worden opgezet dat iedereen op elk moment een onderzoek kan starten en binnen 24 uur een antwoord heeft. Het mooie is dan ook dat het antwoord op de vraag van de klant centraal staat en niet de methodiek. We leveren geen vragenlijst met percentages, maar een scorecard, die de belangrijkste KPI’s voor het beantwoorden van de onderzoeksvraag weergeeft. Om te komen tot deze scorecards zijn veel meta-analyses uitgevoerd om binnen iedere test te bepalen wat echt belangrijk is.”

DVJ Insights noemt easy2survey een online research engine en is volgens het bedrijf daarmee de eerste die een dergelijke dienst van dit kaliber op de markt brengt. Elk van de onderzoeken is volledig geautomatiseerd en werkt op basis van wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten en rapportages. De opzet is gebaseerd op gemak. Je kan zelf het onderzoek eenvoudig in gang zetten door een geautomatiseerde briefing in te vullen van maximaal 7 vragen. Maar uiteraard is er ook een uitgebreid team continu beschikbaar om het samen te doen. Arjen van Duijvenbode geeft aan dat de inspiratie voor het platform ligt bij Domino’s Pizza: “Ook Domino’s Pizza heeft zijn diensten volledig geautomatiseerd en transparant gemaakt. Toch blijft het bestellen van een pizza eenvoudig en makkelijk. Dat moest bij easy2survey ook!”

"Een belangrijk aspect van easy2survey zijn de lage kosten. De standaardisatie van de onderzoekstechnieken en rapportages zorgt voor een laag kostenniveau. Hiermee wordt onderzoek voor elke beslissing en voor iedereen toegankelijk", aldus DVJ Insights.

Bron: Persbericht DVJ Insights, 21 juni 2018

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.