Feb 24, 2019 Last Updated 9:58 AM, Feb 20, 2019

MWM2 lanceert pre-test voor online video's

MWM2 heeft nieuwe onderzoeksmethode ontwikkeld voor het (pre-)testen van online video’s zoals corporate films, instructie- & informatiefilms, commercials, pre-rolls en andere videocontent: ‘de MWM2 Videotoets’.

De Videotoets geeft binnen drie dagen, en tegen geringe kosten, waardevolle klantinzichten in de communicatiekracht, de waardering en het effect van een online video.

Unieke technologie

Omdat de meeste video’s op mobiel bekeken worden is de MWM2 Videotoets ook mobile first. De Videotoets maakt gebruik van unieke technologie waarmee respondenten de video bekijken en daarna beoordelen. Op elk moment kan de video gepauzeerd worden om in de film duimpjes te plaatsen en feedback te geven. Zo geeft de MWM2 Videotoets concrete kwantitatieve- en kwalitatieve inzichten.

Live inzichten

Opdrachtgevers krijgen live inzicht in de resultaten van de Videotoets. Na analyse van de resultaten door een gespecialiseerde consultant ontvangt de opdrachtgever een rapportage waarin ingegaan wordt op communicatiekracht (wordt de boodschap goed overgedragen en is de video relevant en geloofwaardig?), de waardering en het effect van de video (heeft de video invloed op de kennis, houding en gedrag van de doelgroep?). De rapportage bevat daarnaast ook concrete tips en adviezen om de video te optimaliseren.

Naast dit product biedt MWM2 de Communicatietoets en Communicatie Quickscan aan voor het pre-testen van brieven, mailings en andere korte communicatie-uitingen. Met MWM2’s UX-onderzoek kunnen organisaties hun website of app grondig en deskundig laten onderzoeken.

Bron: Persbericht MWM2, 26 september 2018