InSites Consulting breidt uit naar Afrika

InSites Consulting heeft onlangs aangekondigd dat het Columinate overneemt, een marktonderzoekbureau uit Johannesburg. Columinate wordt gezien als Zuid-Afrika’s eerste, toonaangevende en grootste marktonderzoekbureau.

Nauwelijks een jaar na de overname van het Australische bureau, Direction First, wil InSites Consulting met deze tweede overname voet aan wal zetten op het Afrikaanse continent.
Vorige maand sloot InSites Consulting een strategische samenwerking af met investeringsfonds Mentha Capital om de wereldwijde groei van InSites Consulting te ondersteunen en te stimuleren. Met 50% van Afrikaanse uitgaven van marktonderzoek, is Zuid-Afrika de grootste markt op het Afrikaanse continent. Bovendien wordt het land door wereldmerken algemeen erkend als een toekomstige groeimarkt. Columinate boekte de afgelopen vier jaar een indrukwekkende jaarlijkse groei van 35% door een toenemende focus op nieuwe onderzoeksmethoden. Dankzij die groei neemt InSites Consulting nu een strategische positie in op het Afrikaanse continent en wordt het een partner voor regionale en internationale merken in de Afrikaanse markt.

“Voortaan beschikken we wereldwijd over acht kantoren op vier continenten. Dankzij het intellectuele kapitaal, het klantenbestand en de digitale technologie van Columinate kunnen we onze internationale klanten nog beter bijstaan en nog meer voordelen bieden”, zegt Kristof De Wulf, medeoprichter en CEO van InSites Consulting.

“We hebben de ontwikkeling en groei van Columinate de afgelopen jaren van nabij gevolgd en kunnen ons geen betere partner voorstellen. Dankzij de vele gelijkenissen, zoals een sterk DNA met duidelijke focus op mensen alsook technologie en de manier waarop we onze klanten bijstaan, is Columinate een perfecte match”, vervolgt Tim Duhamel, medeoprichter en CSO van InSites Consulting.

Medeoprichter en CEO van Columinate Henk Pretorius behoudt zijn rol als algemeen directeur van het Zuid-Afrikaanse kantoor en treedt daarnaast als managing partner toe tot de wereldwijde InSites Consulting-organisatie. Hij zal mee bepalen welke richting InSites Consulting uitgaat op strategisch gebied, om de ambitieuze doelstellingen van het bureau te kunnen verwezenlijken.

“We prijzen onszelf gelukkig dat we zo’n sterke partner konden vinden in InSites Consulting. Samen zullen we baanbrekende, ongeziene oplossingen aanbieden en onze ambitie nastreven om het belangrijkste marktonderzoekbureau van Afrika te worden. We zijn ontzettend verheugd dat we deel mogen uitmaken van zo’n grote wereldwijde speler als InSites Consulting”, stelt Pretorius vast.

Bron: persbericht InsitesConsulting, 30 oktober 2018

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.