Feb 24, 2019 Last Updated 9:58 AM, Feb 20, 2019

Winnende Effie cases online terug te lezen

Dinsdag 13 november vond de 35e editie van de Effie Awards plaats in Het Concertgebouw te Amsterdam. In totaal zijn 14 cases in de prijzen gevallen: negen keer brons, vier keer zilver en de gouden Effie ging naar Zeeman! Om de Effie Awards verder uit te breiden als educatieve inspiratiebron zijn vanaf nu alle Effie cases online terug te lezen.

De Effie is niet alleen een award show, maar ook een educatieve inspiratiebron. De schatkamer aan kennis over effectiviteit is daarom vanaf nu terug te lezen in ‘Effie Cases’: de database met geschreven cases, beeldmateriaal én juryrapporten. Vooralsnog zijn de winnende cases van 2018 te lezen. Later dit jaar wordt de database uitgebreid naar de vorige zes jaargangen. Kijk op www.effie.nl/cases voor de winnaars inclusief hun ingezonden case!

Alle winnaars van 2018:

Goud

Zeeman met de campagne ‘Zeeman opent nieuwe ogen met het verhaal achter de koopjes’. Bureau Persuade

Zilver

 • Niet omdat het moet, maar omdat het kan (Adverteerder Tele2, bureau: INDIE Amsterdam i.s.m. iProspect, Mediacom en CODE D'AZUR)
 • Spaarverslimmers (Adverteerder: ABN AMRO, bureau: N=5 i.s.m. CODE D’AZUR en Universal Media) 

 • Into the frame (Adverteerder: Porsche Nederland, bureau: ACHTUNG! Mcgarrybowen)
 • Minder regelgekte. Meer zorg. (Adverteerder: GGZ Nederland, bureau: ETCETERA i.s.m. DPPLR en OMD)

Brons

 • Zaterdag is Škoda (adverteerder: Škoda Nederland, bureau: Selmore Creative Agency i.s.m. MediaCom en Fresh Fruit Digital)
 • Zorg voor #deleven (Adverteerder: Anderzorg, bureau: XXS Amsterdam)
 • Zo maakt geld gelukkig (Adverteerder: ASN Bank,bureau: Selmore Creative Agency i.s.m. Vizeum en Jalt)
 • Do What You Can't (Adverteerder: Samsung Electronincs Benelux, bureau: Cheil Amsterdam i.s.m. Starcom Nederland)
 • OHRA maakt verzekeren mobiel (Adverteerder: OHRA, bureau: Joe Public Take-Away Advertising i.s.m. Mindshare en Universal Media)
 • Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn? (Adverteerder: SIRE, bureau: Grey Amsterdam i.s.m. De Issuemakers, Chapter Amsterdam, A Bigger Circle, Skybox, Venture en MeMo2
 • Nederland staat op tegen inbrekers (Adverteerder: Rijksoverheid. Ministerie van Justitie & Veiligheid, bureau: KesselsKramer i.s.m. Initiative en HvdM)
 • Good Times Island (Adverteerder: McDonald’s, bureau: TBWA\NEBOKO i.s.m. OMD)
 • Iedereen heeft recht op Zorg en Zekerheid (Adverteerder: Zorg en Zekerheid, bureau: Dawn i.s.m. Zigt en Hagens PR)

LEFfie

Appie Today. De social zender van Albert Heijn (Adverteerder: Albert Heijn, bureau: TBWA\NEBOKO i.s.m. VIRTUE, MPG en Wavemaker)

Dit is de tweede keer dat de LEFfie wordt uitgereikt: de onafhankelijke prijs die vernieuwing stimuleert en los staat van de gouden, zilveren of bronzen Effie.

Over Effie:

De Effie Award wordt internationaal toegekend voor effectieve communicatie, in meer dan 30 landen. De Effie is eigendom van EffieWorldwide Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA, Vereniging van Communicatieadviesbureaus en de BVA, Bond van Adverteerders.