Tjerk Eilander nieuw MT-lid MWM2

Marktonderzoeksbureau MWM2 heeft Tjerk Eilander (38 jaar) per 1 december benoemd tot nieuw lid van haar managementteam. Binnen het nieuwe MT van MWM2, dat verder bestaat uit Govert van den Bos, Hemmo Vriend, Manon Wiegman en Melvin van Luit, wordt Tjerk Eilander verantwoordelijk voor product & innovatie en data analytics.

Van werkstudent tot MT-lid

Tjerk Eilander is sinds 2007 werkzaam bij MWM2 waar hij al tijdens zijn studie marketing aan de Vrije Universiteit diverse klusjes voor deed. Na zijn studie trad Eilander officieel in dienst bij het Amsterdamse marktonderzoeksbureau. In de vijf jaar die daar op volgde heeft Eilander diverse functies voor MWM2 bekleed. In 2012 werd Tjerk Eilander gepromoveerd tot teammanager van de afdeling Not for Profit & Media. In deze functie heeft hij de omzet van de afdeling verdrievoudigd en opdrachtgevers als UWV en Kamer van Koophandel aan het bedrijf weten te binden. Sinds begin 2018 is Tjerk Eilander teammanager van het MWM2 Datalab, dat zich richt op het verwerven van concrete inzichten uit databronnen. Deze functie blijft Eilander ook bekleden als MT-lid.

Reactie Tjerk Eilander

Tjerk Eilander is bijzonder trots op zijn benoeming en is gedreven om ook in zijn nieuwe functie een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei van MWM2: “de kracht van MWM2 is dat wij met innovatieve onderzoeksproducten en -diensten onze opdrachtgevers kunnen helpen om steeds beter naar hun klanten te luisteren. Het is mijn ambitie om ook in de toekomst de markt steeds een stap voor te zijn en te komen met pragmatische oplossingen voor de steeds veranderende behoeften van onze opdrachtgevers”.

Eilander ziet daarin ook een belangrijke rol weggelegd voor data analytics: “steeds meer organisaties realiseren zich dat zij over een schat aan data beschikken, maar doen daar nog veel te weinig mee. Doordat wij met onze kennis en technologie inzetten om data-analyse te combineren met marktonderzoek kunnen wij meer inzichten uit big data halen en deze vertalen naar concrete kansen voor de business van onze opdrachtgevers”. 

Directeur Govert van den Bos over de benoeming van Eilander

Ook directeur Govert van den Bos is verheugd met de toetreding van Tjerk Eilander tot het MT van MWM2: “Tjerk heeft een bewezen track record op het gebied van product & innovatie. Hij is al jarenlang nauw betrokken bij alle productlanceringen van ons bureau. Naast het ontwikkelen van nieuwe onderzoeksproducten heeft Tjerk ook een toonaangevende rol gespeeld in het verbeteren van bestaande producten en diensten. Door Tjerk op te nemen in het management van MWM2 borgen we onze innovatiekracht en zijn grote kennis van het onderzoeksvak”.

Bron: Persbericht MWM2, 28 november 2018

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.