• Start

Focus op insights en groei tijdens MIE 2019

Ruim 2300 (digital) marketeers, growth hackers, strategen en insights professionals bezochten op 6 en 7 februari het MIE, het grootste Marketing Insights Event van Nederland. Opvallend in de presentaties van dit jaar was de focus op insights en groei in de breedste zin van het woord.

Organisator MOA, hét Expertise Center voor Marketing insights, Onderzoek en Analytics, constateert dat met de reeds ingezette cultuuromslag binnen het research-vak, de samenhang en -werking van marketing, insights en analytics belangrijker wordt.

Uniek op het event dit jaar was de toevoeging van Kinepolis, de grootste bioscoopzaal van Nederland. Een fantastische setting voor onder andere de presentaties van de keynotes en de Effie Award-cases. Mede dankzij de partnerships met Adformatie, BVA/VEA, PIM en de cultuursector kon het MIE dit jaar weer meer marketeers verwelkomen. Met 32% van de lezingen in het Engels had het programma eveneens de belangstelling van internationale bezoekers.

Populaire thema’s tijdens MIE 2019 waren niet alleen het bouwen van effectieve marketingcampagnes, maar ook de klantbeleving, sensitiviteit en neuromarketing. Daarnaast was een flinke rol weggelegd voor Customer Journeys, Growth Hacking, datavisualisatie en Artificial Intelligence. Bovendien was er niet alleen veel aandacht voor de communicatie met Millenials en Gen X, maar ook Health, Happiness en de lezingen uit de culturele sector konden op veel enthousiaste bezoekers rekenen. Het MIE is er trots op dat meer dan 50% van de lezingen beoordeeld is met een 8- of hoger.

Volgens MOA-directeur Wim van Slooten is het duidelijk dat de sector blijvend verandert van karakter: ‘Binnen bedrijven werken disciplines steeds nauwer samen en is data-verzameling, -analyse en het opbouwen van insights steeds essentiëler bij het bedenken en marketen van producten en diensten. Bezoekers van het MIE weerspiegelen die nieuwe manier van werken en ze maken daarmee de ingezette cultuuromslag van het vak zichtbaar’.

10 zalen, 100 lezingen, een top-10

In Kinepolis – Jaarbeurs Utrecht stonden gedurende twee dagen zo’n 100 lezingen, masterclasses en keynotesessies op het programma.

De bezoekers konden een waardering toekennen aan de presentaties.
De top-10 lezingen waren:

1.

Slimmer luisteren naar klanten met Artificial Intelligence (AI)
Tim Barenbrug - Totta Research

8,77
2.

Realiseer exponentiele digitale groei door middel van Digital Excellence
Mitchel Wubben - WUA

8,65
3.

How The Avocado Show became the face of a billion dollar industry in one week
Ron Simpson - The Avocado Show

8,64
4.

Content creatie voor de nieuwe generatie
Tim van der Wiel - GoSpooky en Speaky.ai

8,63
5.

De 10 nieuwste neuromarketing insights voor commercials en retail
Tim Zuidgeest - ST&T Research

8,52
6.

Grijs is goud: focus op 50+
Martijn van der Veen - Ruigrok NetPanel, Floris Venneman – Bureauvijftig

8,52
7.

Hoe een research community je organisatie bij de les houdt
Thomas Spauwen - MWM2, Esmée Schregardus - Ministerie van Onderwijs

8,51
8.

Design Sprints: voor iedereen die sneller wil innoveren.
Renske Verweijen - Perspective, Jochem Reinders Folmer – Perspective

8,46
9.

Marketeers maken klanten gelukkig, maar hoe word je als marketeer gelukkig?
Patrick van Hees - Happiness Institute Europe

8,42
10.

Datavizualisation, more impact with your insights
Michiel Dullaert – DePerfecteGrafiek

8,41

Over MOA

MOA is hét Nederlandse Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics. Deze expertise bestrijkt het hele terrein van het in kaart brengen van menselijk gedrag en behoeftes, ongeacht de methode van dataverzameling en analyse. De MOA verenigt gebruikers en aanbieders, waarbij verbinden, kennis maken en kennis delen centraal staan. De MOA levert een grote bijdrage aan de verdere professionalisering en zichtbaarheid van het vakgebied. Daarnaast behartigt MOA de belangen van respondenten, gebruikers en aanbieders van digital analytics, marketing research en opinie- en beleidsonderzoek.

Bron: Persbericht MOA, MIE, 8 februari 2019

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.