MIE 2020 - De wereld van algoritmes, hoe maak je ze zelf?

Felienne Hermans, Leiden University neemt je mee in de wereld van algoritmes, hoe werken zijn, wie gebruikt ze en vooral: hoe maak je ze zelf? Felienne is op 5 februari 2020 openingskeynote tijdens de 18e editie van hét grootste Marketing Insights Event (MIE)

Algoritmes?! Je hoort er van alles over in het nieuws, van het Facebookalgoritme tot beeldherkenning in HongKong. Maar wat is een algoritme nou eigenlijk echt?

De makkelijkste vergelijking is misschien wel een recept, een algoritme in net als een recept een soort stappenplan dat door iemand anders uitgevoerd kan worden.

Bij een recept is dat een andere kok, bij een algoritme is dat een computer. Het verschil is dat je bij een algoritme wel wat preciezer moet zijn. “een snufje zout naar smaak” is voor een machine niet precies genoeg, want wanneer is de smaal nou lekker? Daarom programmeren we algoritmen meestal niet met gewone mensentaal, maar met een programmeertaal, waarin je je wat preciezer moet uitdrukken.

Felienne Hermans, Leiden University en keynote op het MIE 2020, is er groot voorstander van dat iedereen (een beetje) leert programmeren. Niet omdat iedereen dat kan programmeren als beroep, maar juist om je eigen beroep beter te kunnen doen. Als marketeer vraag je je misschien af wat mensen over jouw product schrijven op internet, maar als mens kun je natuurlijk niet alle reviewsites en social media pagina’s uitlezen, dat is veel te veel werk. Dan is het handig als je een klein ‘scriptje’ kunt gebruiken om dat voor jou te doen. Ook een beetje data visualiseren is erg handig voor ieder beroep, bijv om klantdata op een wereldkaartje weer te geven. Daarvoor hoef je helemaal geen whizzkid te zijn, dat kan iedereen!

In haar lezing op de MIE neemt Felienne Hermans je mee in de wereld van algoritmes, hoe werken zijn, wie gebruikt ze en vooral: hoe maak je ze zelf?

Felienne is op 5 februari 2020 openingskeynote tijdens de 18e editie van hét grootste Marketing Insights Event (MIE). Op 5 en 6 februari 2020 worden de belangrijkste INSIGHTS van dit moment en voor de toekomst op gebied van marketing, research en analytics. Twee inspirerende dagen met meer dan 100 sessies die je niet mag missen.

BESTEL NU JE TICKET MET €20,- KORTING EN BETAAL SLECHTS €129,50!
Promotiecode: CLOUTODAY

It’s all about Insights, It’s all about you.
Tot ziens op 5 en/of 6 februari 2020!

#MIE20

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.