MOA en persoonlijke data

Het Europese Hof van Justitie heeft onlangs het Safe Harbour verdrag met de Verenigde Staten, waarin staat hoe de Amerikaanse bedrijven gegevens moeten opslaan zodat ze aan de Europese privacy wetgeving voldoen, ongeldig verklaard.


Om deze reden moeten organisaties op korte termijn voor alle persoonlijke data  vaststellen waar deze physiek zijn opgeslagen. Dit geldt zowel voor eigen systemen als voor de systemen van de toeleveranciers die de beschikkng hebben over of gebruik maken van persoonlijke data van de medewerkers.
Omdat de MOA ook over persoonlijke data van de medewerkers van haar leden beschikt bereikte ons van een aantal leden verschillende vragen met betrekking tot de MOA systemen waar die persoonlijke data is opgeslagen:

Vraag 1. In welk land of landen staan de servers waarop de MOA persoonlijke data van haar leden opslaat?

Antwoord: Alleen in Nederland, de doelgroep is Nederland en dus zien wij niet de noodzaak om onze diensten ook aan te bieden op servers buiten Nederland.

Vraag 2.            Wordt die data opde MOA systemen gedeeld met anderen buiten de EU?

Antwoord is negatief.

Vraag 3.            Heeft iemand buiten de EU toegang tot deze MOA data?

Antwoord 3: Ja, de MOA laat software programmeren door  twee programmeurs uit India die door een Nederlands bemiddelings bureau zijn geselecteerd. Dit bureau checkt ter plekke de werkwijze en professionaliteit / integriteit. Er is een beveiliging in het MOA data systeem ingebouwd: IEDEREEN (binnen of buiten Nederland) die toegang wil hebben tot  de MOA  server voor een FTP of een Database request moet een bij de MOA bekend IP adres hebben. Indien men geen bekend IP adres heeft wordt de toegang tot de server geblokkeerd.

Bron: EU, januari 2016

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.