Verslag Algemeen Overleg (AO) Privacy

Het Tweede Kamerlid Oosenbrug (PvdA) geeft in het algemeen overleg d.d. 18.05.2016 aan dat privacy een groot goed is, maar ontzettend lastig te beschermen. "Persoonlijke data worden steeds gemakkelijker beschikbaar en inmiddels worden ze op grote schaal gebruikt, ook voor commerciële doeleinden.

Big data is het nieuwe goud en er wordt veel geld mee verdiend, soms ten koste van de privacy van burgers. Deze trend is niet te stuiten. We moeten daarom extra goed de vinger aan de pols houden waar het gaat om de bewaking van de privacy."
Volgens Verhoeven (D66) vindt D66 "ondanks het feit dat er stappen in de goede richting zijn gezet, dat het in algemene zin de verkeerde kant opgaat met de privacybescherming van burgers. De Autoriteit Persoonsgegevens noemt in het jaarverslag van afgelopen jaar persoonsgegevens "het nieuwe geld". Bedrijven verzamelen steeds meer data en kunnen er steeds meer mee."
Minister Van der Steur (V&J) geeft aan dat de kabinetsreactie op het WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid)-rapport over big data in het najaar naar de Tweede Kamer zal worden gestuurd. Hij is graag bereid om samen met de Autoriteit Persoonsgegevens en andere betrokken partijen in gesprek te gaan ter voorbereiding op het kabinetsstandpunt op het WRR-rapport.

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.