Wat gebeurt er in Politiek Den Haag in augustus 2018

AP start onderzoek naar naleving privacyregels door private sectoren

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat een onderzoek starten naar de naleving van privacyregels door private sectoren. Bij een willekeurige steekproef van dertig grote organisaties uit tien private sectoren onderzoekt de AP of zij een register van verwerkingsactiviteiten bijhouden. Lees artikel

Nieuwe Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit

In september a.s. zal de nieuwe Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit gepubliceerd worden. Per 1 oktober a.s. vervangt die officieel de oude gedragscode uit 2004. De nieuwe gedragscode beschrijft de principes van wetenschappelijke integriteit, normen voor goede onderzoekspraktijken, procedures voor het geval de normen niet worden nageleefd en de verantwoordelijkheden van instellingen. VSNU organiseert op 2 oktober a.s. een symposium over de nieuwe gedragscode.

Herziening regels met betrekking tot e-privacy

De Telecomraad heeft het voorstel voor een verordening met betrekking tot de eerbiediging van het privéleven en de bescherming van persoonsgegevens in elektronische communicatie (e-privacyverordening) besproken. Het voorstel bevat regels voor het verwerken van gegevens in het kader van het verzorgen van elektronische communicatie. Het voorstel vervangt de huidige e-privacyrichtlijn. De verordening is een aanvulling op de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.