Christophe Vergult 

MOAcademy workshopleider

Managing partner bij InSites Consulting

Bio

Christophe Vergult is managing partner bij InSites Consulting, het bureau dat bedrijven helpt groeien door klantgericht denken centraal te zetten én om te zetten in acties.

Als verantwoordelijke voor de ‘tech & services’ tak binnen InSites Consulting staat hij graag in de voorlinie om het klassieke denken rond customer experience in vraag te stellen en om nieuwe modellen en onderzoeksmethoden te introduceren. Die kennis deelt hij graag als spreker en inspirator. Christophe werd in 2009 verkozen als bureauonderzoeker van het jaar door MOA.

"Prettige trainer met veel kennis van zaken, maar ook met een fijne houding. Genoeg tijd om vragen te stellen of even ergens dieper op in te gaan, zonder dat de grote lijn uit het oog is verloren. Enthousiast, zeer ervaren, goede interactie met de deelnemers."

MOA - Next Generation Customer Experience; winning through customer centricity

Vanuit het doel om klantentrouw te vergroten, conversie in de customer journey te verhogen en ook in NPS te groeien om nieuwe klanten aan te trekken kijken we naar de klanttevredenheid. Het meten van klanttevredenheid op touchpoint satisfactie heeft lang gewerkt, echter is vaak te weinig richtinggevend voor organisaties om het verschil te maken vandaag de dag.

Doelen
Doelgroep

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.