Sjoerd Koornstra 

MOAcademy workshopleider

Bio

Sjoerd Koornstra is partner bij The House of Insights, een organisatie die bedrijven helpt hun marktonderzoekfunctie naar een hoger plan te brengen en te prepareren voor de toekomst. Sjoerd heeft een schat aan internationale ervaring in zowel ontwikkelde als opkomende markten. Hij heeft gewerkt op verschillende terreinen gerelateerd aan marktonderzoek waaronder meer dan 30 jaar bij Heineken. Hij is altijd een frontrunner geweest bij het toepassen van nieuwe ontwikkelingen en houdt zich nu onder meer bezig met de implicaties die AI (machine learning, bot applicaties) heeft voor Insights afdelingen.

Hij heeft internationale senior posities op het gebied van Marketing Research, Knowledge Management en Marketing Information Technology bekleed. Hij is een actieve spreker op internationale congressen en heeft een aantal publicaties op zijn naam staan.
Hij is afgestudeerd in bedrijfseconometrie, volgde executive-programma's bij INSEAD en heeft diverse data science-kwalificaties behaald.

Sjoerd is recentelijk door Ray Pointer genoemd als een van de leiders van verandering binnen de marktonderzoek wereld.

 

MOA - Consumer insights generation

Marketing-oplossingen zijn gebaseerd op Consumer Insights. Ze zijn succesvol als ze het gedrag van consumenten weten te beïnvloeden. Dit consumentengedrag is gebaseerd op beliefs die de consumenten hebben van het merk, de category en hun eigen leven in ruime zin. Om dit gedrag te beïnvloeden of veranderen, dien je eerst deze beliefs te veranderen.

Doelen
Doelgroep

MOA - Steering Data Science Projects voor onderzoekers en marketeers

Data Science is booming, de behoefte aan data-analyse neemt steeds meer toe! Doordat deze data vaak uit verschillende databases komt, met verschillende structuren en andere technische complexiteiten, wordt vaak geworsteld met het aan elkaar koppelen van diverse databronnen. Maar met een creatieve en pragmatische mind set en met technieken uit de data science-discipline kan dit worden opgelost!

Doelen
Doelgroep

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.