MOA - Driedaagse leergang R in marketing research en analytics

Docent
Hester van Herk
Menno Urbanus

Categorie
Analytics

Datum:
16 sep 2019

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Inleiding

In de leergang worden de basisbeginselen van R besproken, gevolgd door het met R bewerken, analyseren en visualiseren van data. Je zult leren wat R is, hoe je R kunt gebruiken in marktonderzoek en analytics, hoe je er snel in thuis kunt raken en hoe je R-scripts schrijft. Aan het eind van de leergang van 3 afzonderlijke workshops kun je zelf data analyseren en visualiseren met R. 

R is een programmeertaal en omgeving voor statistische analyse en grafische presentatie van gegevens. R heeft voordelen boven bijvoorbeeld SPSS. Voordelen van R zijn: (1) het is open source en daardoor gratis te gebruiken, (2) R is beschikbaar op verschillende platforms zoals Windows, OS X en Linux, (3) R is makkelijk uit te breiden met extra pakketten voor bijvoorbeeld geavanceerde statistische analyses, geavanceerde grafieken en data scraping, (4) er is een uitgebreide community (R‐bloggers) zodat je veel informatie kunt opzoeken en altijd ergens met je vragen terecht kunt, en (5) de belangstelling voor R groeit sterk, kennis van R wordt meer gevraagd dan kennis van SPSS.

Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van R worden in de leergang ook real-life datasets gebruikt. Door gebruik te maken van verschillende datasets wordt het mogelijk inzicht te krijgen in wat de positieve en negatieve kanten van R zijn. Er worden ook bestaande SPSS datasets gebruikt die ingelezen moeten worden in R. Er is uitgebreid aandacht voor het zelf oefenen met R.

De leergang bestaande uit 3 workshops omvat data inlezen, data cleaning, data manipulatie, tabelleren, analyseren en data visualisatie. De doelgroep wordt geacht bekend te zijn met statistische technieken als regressie en hypothese testen. In de bijeenkomsten wordt uitgelegd hoe deze analyses gedaan kunnen worden, interpretatie van de uitkomsten behoort niet tot de leergang R.

Let op!
Voordat je jezelf aanmeldt voor de leergang R, wil de workshopleidster Hester van Herk graag een intakegesprek met jou voeren. Dat gesprek heeft als doel om, samen met jou, na te gaan of de leergang ook realistisch en haalbaar is. In het intakegesprek wordt dan ook uitvoerig gesproken over jouw verwachtingen ten aanzien van de leergang en de mogelijkheden die je hebt. Voor het intakegesprek kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de MOA.

Inhoud

Als je deze leergang volgt, leer je:

  • Wat packages in R zijn en hoe je die kunt gebruiken
  • Hoe je datasets uit andere software (SPSS, Excel) kunt inlezen in R
  • Hoe je data cleaning in R kunt doen
  • Data manipulatie in R uit te voeren (bijvoorbeeld data selecteren)
  • Hoe je analyses doet in R- Hoe je data met R kunt visualiseren

Doel

Aan het eind van de leergang van 3 afzonderlijke workshops kun je zelf data analyseren en visualiseren met R.

Kosten

MOA-leden* € 1.140,-- excl. BTW
VBO- en VSO-leden € 1.140,-- excl. BTW
Niet-leden € 1.740,-- excl. BTW
Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen  Deelnemers aan deze MOAcademy dienen een laptop mee te nemen.

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN

DEELNEMERSLIJST


Doelgroep
Praktische informatie
Locatie

MOA
Regus gebouw, Teleport Towers       
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Tel. 020 – 5 810 710kingsfordweg151

Komt u met het openbaar vervoer of met de auto? Wilt u meer weten over parkeren?

klik hier

 

Voorwaarden

Voor deze workshop geldt geen doorgangsgarantie in tegenstelling tot andere workshops uit deze leergang. 

Let op! Deze MOAcademy maakt onderdeel uit van de Leergang. Wanneer je aan 5 of meer workshops uit de leergang gaat deelnemen, ontvang je van de MOA een tegoedbon voor een gratis workshop naar keuze. Verder zijn de algemene voorwaarden van de MOAcademy van toepassing op deze workshops.

Annuleringsvoorwaarden

Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd.

Leergang marktonderzoek

WAT IS DE VRAAG? - 9 september
VRAGENLIJSTEN MAKEN - 2 oktober
SPSS BASICS - 16 oktober
SPSS ADVANCED DATAMANAGEMENT - 6 november
PRAKTISCHE METHODOLOGIE & HET ANALYSEPALET - 13 november
SPSS: SURVEY ANALYSEPALET - 20 november
DATAVISUALISATIE & STORYTELLING - 9 december

Heeft u vragen over deze workshop? 

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar info@moaweb.nl . Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.