MOA - De kracht van data en creativiteit

Docent
Marieke van Dijk
Menno Urbanus

Categorie
Marketing Insights
Datum:
4 okt 2019

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Inleiding

"I see data as overwhelmingly positive, it helps guide where creative is going to go." Dan Kelleher Chief Creative Officer at Deutsch.

Data en creativiteit gaan hand in hand. Of het nu gaat om focus groep onderzoek, social media analytics, campagnestatistieken of shopper analytics data is een must-have om merken te laten groeien. Via data verkrijg je inzichten in iemands leven, gevoelens, motivaties en drijfveren en hoe jouw product of dienst bijdraagt aan iemands leven. Met creativiteit vertaal je deze inzichten naar nieuwe producten, diensten, services, processen.

Zoals Sales en Marketing moeten samenwerken, geldt dat ook voor Analytici en Creatieven. De persoon die beide kan combineren is goud waard.

 

Inhoud

Na de workshop:

  • Weet je hoe een creatief proces werkt.
  • Weet je hoe jij je eigen brein op gang kan helpen om zoveel mogelijk ideeën te bedenken.
  • Heb je een start gemaakt om een betere 'patroondoorbrekende denker' te worden,
  • Heb je een methode om elke vraag, elk probleem systematisch aan te pakken.
  • Heb je ervaren hoe krachtig je eigen denkorgaan is.
  • Heb je ervaren wat de meerwaarde is van gezamenlijke denkkracht.
  • Heb je ontdekt hoe leuk creatief denken is.

Doel

In deze workshop ‘De Kracht van Data en Creativiteit’ leer je de basis van creatief denken. Je leert hoe je op een creatieve wijze vraagstukken kunt aanpakken. Je leert hoe je gestructureerd via een duidelijke methodiek originele ideeën en oplossingen kunt bedenken voor de vakmatige vragen of problemen waar je tegenaan loopt. Door te snappen hoe je brein werkt, hoe jij je creativiteit kunt AAN zetten, heb je handvatten om te spelen met je data en deze te ‘kneden’ en te vertalen naar creatieve output. Creativiteit is serious playing en dat kun je doen met alle data die je tot je beschikking hebt. Van tevoren sturen we je een vragenlijst om te achterhalen wat je leerdoel is en hoe jij je kennisniveau op het gebied van creativiteit en creatief denken inschat.

Kosten

MOA-leden* € 380,-- excl. BTW
VBO- en VSO-leden € 380,-- excl. BTW
Niet-leden € 580,-- excl. BTW
Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen  

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN

DEELNEMERSLIJST

Doelgroep
Praktische informatie
Locatie

MOA
Regus gebouw, Teleport Towers       
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Tel. 020 – 5 810 710kingsfordweg151

Komt u met het openbaar vervoer of met de auto? Wilt u meer weten over parkeren? klik hier

Voorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd.

Heeft u vragen over deze workshop? 

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar info@moaweb.nl . Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.