MOA - Effectief communiceren: Omgaan met lastige mensen en/of situaties

Docent
Jildou Oostenbrug
Menno Urbanus

Categorie
Trends & innovatie
Datum:
20 mei 2020

Tijd: 10:00 - 17:00 uur

Inleiding

Goed communiceren zorgt voor prettig en effectief samenwerken en goede relaties. Maar wat als deze communicatie niet lekker loopt? Ervaar je wel eens dat je boodschap niet overkomt zoals jij het bedoelde, of merk je dat je het lastig vindt om met kritiek om te gaan? Of heb je wel eens te maken met gestreste, ontevreden of dominante opdrachtgevers? En hoe behoud je een goede en professionele relatie wanneer je het niet met elkaar eens bent?

 

 

Inhoud

Deze training is voor professionals die graag effectiever willen zijn in lastige gesprekken met opdrachtgevers (en collega’s). Je leert hoe deze belangrijke gesprekken zowel respectvol als effectief kunnen zijn, juist ook wanneer de emoties oplopen en er verschillende standpunten spelen.

Naast het aangaan van een open dialoog, leer je deze in goede banen te leiden waardoor er afstemming en overeenstemming wordt bereikt. Je werkt bewust aan je eigen houding tijdens moeilijke gesprekken, waardoor zelfvertrouwen en controle over het gesprek wordt vergroot.

In deze training reflecteer je op je eigen communicatie en de interactie tussen jezelf en de ander (opdrachtgevers, collega’s). Er staan twee onderdelen centraal: communicatie en persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap gaat over het kunnen nemen van de regie in (lastige) situaties en daarin inzicht hebben in je eigen aandeel en dat van de ander. Door het inzicht in jezelf te vergroten krijg je meer grip op je eigen reacties en kan je gesprekken meer sturen in de gewenste richting.

Opbouw programma:

• Praktische tips om de regie te nemen, structuur aan te brengen, tijd te bewaken en doelen te bereiken;
• Gesprekstechnieken: LSD, spiegelen, contrasteren en de-escaleren;
• Modellen uit de psychologie (TA), die inzicht geven in wat er gebeurt bij situaties die je lastig vindt en/of bij communicatie die niet lekker loopt;
• Tools voor gesprekken waarin veel op het spel staat en emoties oplopen.

Na afloop van de training ga je met meer ontspanning en zelfvertrouwen gesprekken aan, die je als lastig ervaart. Je staat steviger in je schoenen en kan beter omgaan met je eigen emoties. Waardoor je met meer plezier, gemak en flair communiceert.

Doel

Na afloop van de training heb je praktische handvatten om de regie te houden in gesprekken; Inzicht in je eigen handelen, verbaal en non-verbaal en het effect van jouw handelen op de ander; Inzicht in je eigen rode knop, wanneer ga je uit je kracht; Toegenomen kennis en vaardigheid in gesprekstechnieken; Tools gekregen om goed om te gaan met gesprekken waar veel op het spel staat en emoties kunnen oplopen. Na afloop van de training ga je met meer ontspanning en zelfvertrouwen gesprekken aan, die je als lastig ervaart. Je staat steviger in je schoenen en kan beter omgaan met je eigen emoties. Waardoor je met meer plezier, gemak en flair communiceert.

Kosten

MOA-leden* € 390,-- excl. BTW
VBO- en VSO-leden € 390,-- excl. BTW
Niet-leden € 590,-- excl. BTW
Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen  

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN

DEELNEMERSLIJST

Doelgroep
Praktische informatie
Locatie

MOA
Regus gebouw, Teleport Towers       
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Tel. 020 – 5 810 710kingsfordweg151

Komt u met het openbaar vervoer of met de auto? Wilt u meer weten over parkeren? klik hier

Heeft u vragen over deze workshop? 

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar info@moaweb.nl . Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.