Oct 15, 2018 Last Updated 7:23 AM, Oct 15, 2018

15 okt | MOA - Design Thinking, agile & customer insights

INLEIDING

Steeds meer organisaties werken agile en raken geinspireerd door de principes van Design Thinking. Dit betekent o.a. een iteratieve aanpak, multidisciplinaire teams, human centred en het lef om te durven falen. Het ophalen van insights is daarmee ook niet meer voorbehouden aan één persoon of afdeling. En de onderzoeksspecialist krijgt meer een coachende rol. Dit vereist een nieuwe toolbox, skills en mindset voor een ieder die vanuit customer insights wil innoveren.

In deze training leren we je principes uit design thinking toe te passen in de onderzoeksaanpak. En samen brainstorrmen we over de nieuwe coachende rol van de onderzoeksspecialist. Je leert aan de hand van praktijkoefeningen een groot aantal canvassen te gebruiken. Je gaat weg met een schat aan informatie en een handzame toolkit die je de volgende dag direct kan gebruiken binnen je organisatie.

Na afloop ontvang je het MOA-certificaat Design Thinking & customer insights. Deze MOAcademy kan ook incompany worden gegeven.

 

INHOUD

Je leert over de volgende topics:

 • De principes van Design thinking
 • De impact van onderzoek binnen Design thinking
 • De coachende rol van de onderzoeksspecialist
 • Iteratieve processen, mock-ups, prototypes
 • Gebruik van canvassen en templates design thinking
 • Stimuleren en trainen van je collega’s/ team.

DOEL

Na deze dag weet je je collega’s te inspireren met de principes van Design thinking en welke onderzoekstechnieken hierbij horen. Je weet meer over de coachende rol van de onderzoeksspecialist. Na afloop ontvang je een hand-out met de besproken onderwerpen en een set met handige canvassen.

DOELGROEP

Deze training is bestemd voor iedereen die in zijn dagelijkse werk bezig is met insights, propositieontwikkeling, positionering, customer journeys of strategieontwikkeling. Bijvoorbeeld: Customer Journey Experts, Research Managers, Customer Experience Managers.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider Foto Alker 300x300 Richard Alker & Foto Leineweber 300x300 Markus Leineweber
Niveau Deze training is voor deelnemers die met het onderwerp: ‘Enige ervaring hebben (B niveau)’ 
Hoe is de MOAcademy opgebouwd? 30% theorie en 70% praktijk
Max. aantal deelnemers 15

 

 • MOA
  Regus gebouw, Teleport Towers       
  Kingsfordweg 151
  1043 GR Amsterdam
  Tel. 020 – 5 810 710

   

   

  Grotere kaart weergeven

  We adviseren u gebruik te maken van het openbaar vervoer.
  Komt u met het openbaar vervoer of met de auto? Wilt u meer weten over parkeren? Klik

 • Aanvang van de MOAcademy is 10.00 uur. De workshop duurt tot 16.30 uur.
 • MOA-leden* € 370,-- excl. BTW
  Logeion, VBO- en VSO-leden € 370,-- excl. BTW
  Niet-leden € 570,-- excl. BTW
  Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

   

  * Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.
 • Annuleringsvoorwaarden
  Tot 14 dagen voor aanvang van de workshop/cursus kun je uitsluitend schriftelijk of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) annuleren. Wij brengen dan alleen € 45,- (excl. BTW) in rekening. Bij annulering binnen 14 dagen ben je het volledige bedrag verschuldigd. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

  Softwaregebruik bij MOAcademy workshops
  Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd.
 • Iedere deelnemer aan een MOAcademy ontvangt een certificaat van deelname.

 

schrijfjehierin deelnemerslijst