Nov 17, 2018 Last Updated 4:25 PM, Nov 15, 2018

12 dec | MOA - Data science voor de marketeer/onderzoeker

Steering Data Science Projects voor de Insights Manager en de Marketeer

INLEIDING

Data Science is booming! Sinds we steeds meer worden geconfronteerd met groeiende databases en lappen tekst, neemt de behoefte aan data analyse toe. De data komt vaak uit verschillende databases, met verschillende structuren en andere technische complexiteiten. Ondernemingen worstelen met het aan elkaar koppelen van diverse databronnen. Maar met een creatieve en pragmatische mind set en met technieken uit de data science discipline kan dit worden opgelost.

Het merendeel van deze analyses wordt uitgevoerd met machine learning tools door data scientists. Data scientists zijn nodig om de analyse modellen te bouwen. Data scientists kunnen analyseren maar zijn doorgaans minder sterk in de interpretatie en de link met de business context. Dit betekent dat data scientists moeten worden aangestuurd door personen die de link weten te leggen tussen de business issue (marketing vraagstukken) en data science methoden. Om een datascientist goed te kunnen briefen is begrip nodig van de methoden en werkzaamheden van de datascientist.

INHOUD

 • Behandelen welke machine learning methoden er zijn en voor welke type business issues ze kunnen worden ingezet.
 • Begrijpen hoe de uitkomsten van machine learning methodes worden gevalideerd, kloppen de uitkomsten wel, zijn ze logisch?
 • Leren hoe je data science kunt toepassen bij een echte marketing case study waarbij consumer understanding cruciaal is:
  • Vanuit een business issue en combinatie van meerdere, niet volledige, data bronnen een briefing opstellen voor de datascientist
  • Het beoordelen van een analyse voorstel van de datascientists
  • Het beoordelen van de analyse uitkomsten van de datascientist
  • Het vertalen van de uitkomsten naar aanbevelingen en toepassingen binnen de business

DOEL

In staat zijn zelfstandig een data science briefing te formuleren voor de datascientist en de uitkomsten van data science te begrijpen en te vertalen in business / marketing implicaties

DOELGROEP

Professionals die te maken hebben met/beschikking hebben over interne en externe data bronnen en deze willen (laten) exploiteren voor het oplossen van business (marketing) issues.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider SjoerdKoornstraSjoerd Koornstra
Niveau Deze workshop is voor deelnemers die met het onderwerp: ‘Weinig ervaring hebben (A niveau)’
Hoe is de MOAcademy opgebouwd? 50% theorie en 50% praktijk
Max. aantal deelnemers 15

 

 • MOA
  Regus gebouw, Teleport Towers       
  Kingsfordweg 151
  1043 GR Amsterdam
  Tel. 020 – 5 810 710

   

   

  Grotere kaart weergeven

  We adviseren u gebruik te maken van het openbaar vervoer.
  Komt u met het openbaar vervoer of met de auto? Wilt u meer weten over parkeren? Klik

 • Aanvang van de MOAcademy is 10.00 uur. De workshop duurt tot 16.30 uur. 05 nov | MOAcademy - Presentation and infographics design begint om 9.30 uur.
 • MOA-leden* € 370,-- excl. BTW
  Logeion, VBO- en VSO-leden € 370,-- excl. BTW
  Niet-leden € 570,-- excl. BTW
  Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

   

  * Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.
 • Annuleringsvoorwaarden
  Tot 14 dagen voor aanvang van de workshop/cursus kun je uitsluitend schriftelijk of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) annuleren. Wij brengen dan alleen € 45,- (excl. BTW) in rekening. Bij annulering binnen 14 dagen ben je het volledige bedrag verschuldigd. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

  Softwaregebruik bij MOAcademy workshops
  Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd.
 • Iedere deelnemer aan een MOAcademy ontvangt een certificaat van deelname.

 

schrijfjehierin deelnemerslijst