Oct 15, 2018 Last Updated 7:23 AM, Oct 15, 2018

02 nov | MOA - Klantgericht organiseren: voorop lopen in de slag om de consument

In een wereld waarin technologie het tempo bepaalt en consumenten meer en meer verwachten, moeten organisaties wendbaar zijn en meer waarde leveren aan klanten. Dat heeft zijn effect op research, marketing en management in bedrijven. De MOA wil professionals helpen de ontwikkelingen te begrijpen, de praktijk aan te passen en voorop te blijven lopen in de slag om de consument. Daarom start in januari 2019 een nieuwe cursus onder de naam Klantgericht Organiseren.

Technologie geeft de consument macht. De consument zoekt beloning, een continue dialoog en een persoonlijke benadering. Hoe pakt u dat aan? Door continu innoveren en werken aan een wendbare organisatie. Snel, multidisciplinair. Het vertalen van klantbehoeften én organisatiedoelen naar een integrale strategie, aanpak en uitvoering vraagt een nieuwe manier van denken en organiseren. Daarvoor is niet alleen vakkennis nodig maar ook inzicht in je klanten en de (internationale) ontwikkelingen. Belangrijk in dit alles is dat je inzicht hebt in de complexiteit van de ontwikkelingen en de dynamiek van je organisatie, dat je je eigen sterktes en zwaktes kent en dat je flxibel je doel weet te bereiken. De MOA biedt daarom een nieuwe training aan, Klantgericht Organiseren, die je begeleidt bij het realiseren van de veranderdoelen en het versterken van je competenties.

De begeleiders van de nieuwe, exclusieve training zijn Rebekka van Hees en Eugénie Martens. Zij helpen senior experts en managers bij het opstellen van organische scenario’s op basis van klantbehoeften, trends en ontwikkelingen. Ze geven inzicht in de persoonlijke effectiviteit om de eigen organisatie in beweging krijgen, en begeleiden je bij het meenemen van stakeholders. Tot slot leer je alle facetten van strategievorming en verandermanagement, vanuit een intensieve, persoonlijke begeleiding. Een select gezelschap van senior experts en managers kan profiteren van de training, vooral degenen met een expliciete hulpvraag op het gebied van transformatie. Er is wel een aantal basisvoorwaarden en -vaardigheden nodig om te kunnen starten. In een voorgesprek worden die elementen besproken.

Hoe ziet de training eruit?

Fase 1: Ontwerpen van visie en strategie; bekijken van impact van de huidige ontwikkelingen voor de organisatie; visualiseren mogelijke eindscenario’s vanuit klantbehoeften en de belangen van stakeholders en de organisatie. Opstellen veranderaanpak samen met stakeholders. Einde van fase 1 is een afgestemd plan van aanpak met je directe collega’s.

Fase 2: Vergroten van je persoonlijke vermogen om verandering te begeleiden vanuit meerdere veranderstijlen en transformatietheorieën. Je versterkt je persoonlijke voorkeursstijl en doet erva-ring op met andere stijlen. Eind van fase 2 is een goedgekeurd plan van aanpak in de organisatie en/of met je stakeholders.

Fase 3: Uitvoeren van de veranderaanpak, samen met collega’s en stakeholders. De trainers coachen je bij de voorbereiding en uitvoering. Waar nodig is er ruimte voor aanvullende theorie of praktijkkennis. Samen met mededeelnemers leer je je plan ten uitvoer te brengen.

Alle fases gaan gepaard met continue dialoog binnen de deelnemersgroep, met een sponsor van een van de stakeholders maar bovenal met hun (eind-)klanten.
• Aantal deelnemers: 10-12.
• plenaire sessies: 2 x 2 dagen en 2 x 1 dag
• Prijs: € 4500,-, excl. materiaal-, arrangementskosten en BTW.
• Periode: minimaal 6 tot 9 maanden, start in januari 2019, bij voldoende aanmeldingen.
• Afsluiting met een examen d.m.v. eindevaluatie en een peerreview.

Voorproefje!

Op 2 november 2018 is er een kennismakingsworkshop van 9.30 – 12.00 uur bij de MOA. Daarin ervaar je wat de training je te bieden heeft en ga je in gesprek met andere senior professionals en de trainers over een succesvolle aanpak.

Interesse?

Meld je aan voor de training en de bijeenkomst op 2 november via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De trainers

Rebekka van Hees is expert op het gebied van organisatie-ontwikkeling en leiderschap. Eugénie Martens is customer experience-manager en expert op het gebied van gedragsverandering in organisaties. Met ondersteuning van gastdocenten en -trainers op het gebied van werk van de toekomst, consumententrends en agile en lean werken.

Rebekka van Hees: ‘Een andere manier van werken je eigen maken, daarbij helpt langere en intensieve begeleiding. Gedrags- en organisatie-veranderingen doorzetten kost echt tijd. In dit proces kom je ook jezelf tegen. Zodoende gaan de persoonlijke- en organisatieontwikkeling in dit traject hand in hand.’

Eugénie Martens: ‘Durf je buiten je functie te stappen? Of te bekennen dat je hulp nodig hebt? Onderzoekend zijn of richting geven, verbinden of uitdagen, Kwetsbaar zijn of doortastend, resultaatgericht samenwerken of individueel presteren. Zoek met ons naar een nieuwe balans.’