Nov 17, 2018 Last Updated 4:25 PM, Nov 15, 2018

21 nov | Het Nationale Algoritme Debat

Op woensdag 21 november aanstaande organiseert Totta data lab, in samenwerking met Verdonck, Klooster & Associates (VKA), het Nationale Algoritme Debat in Amsterdam. Tijdens dit debat zullen grote sprekers met elkaar in discussie gaan over - uiteraard - algoritmes.

Algoritmes spelen een steeds grotere rol in onze maatschappij, denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een lening, zelfrijdende auto’s, gepersonaliseerde aanbiedingen doen of het bepalen of iemand recht heeft op een bijstandsuitkering. Er zijn grote economische voordelen te behalen met algoritmes, maar er komt ook een steeds grotere maatschappelijke discussie over de werking en toepassingen van algoritmes. Hoeveel waarde vertegenwoordigen die algoritmes nou eigenlijk? Hoe houden we zicht op de juiste werking van de algoritmes? En wie is daar dan verantwoordelijk voor? Welke rol heeft de overheid daarbij? Of moeten organisaties zelf de handschoen oppakken? Daar gaan we het over hebben!

Praktische informatie

Het Nationale Algoritme Debat zal plaatsvinden in het Auditorium van Café-Restaurant Dauphine in Amsterdam. Dit is circa 3 minuten lopen vanaf Station Amsterdam Amstel. Café-Restaurant Dauphine bevindt zich naast BNR Nieuwsradio en het Financieel Dagblad.

De sprekers die zullen deelnemen aan het debat, zijn onder andere Kees Verhoeven (D66), Tijmen Blankevoort (Qualcomm), Jeroen van den Hoven (TU Delft), Marc Hijink (NRC) en Frans Feldberg (VU).

Het programma is als volgt:

16.00 – 16.30: Inloop
16.30 – 16.45: Opening & welkomstwoord – André Hendriks
16.45 – 17.00: ‘What’s new in machine learning & AI’ – Jesse Luk
17.00 – 18.00: Visie van de sprekers op de inzet van algoritmes
18.00 – 19.00: Debat over prikkelende stellingen
Vanaf 19.00: Borrel

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het event is gratis, dus wees er snel bij! Bij een no show factureren wij een bedrag van €25,00 dat gedoneerd wordt aan diverse AI-fondsen.