MOA Expertise Center

24 apr | Gratis symposium Surviving the Retail Revolution 

24 apr, 2019

24 apr | Gratis symposium Surviving the Retail Revolution

Docent
Menno Urbanus
Category
Onderzoek skills
Date
apr 24, 2019

Doelen:

Inhoud:

De retail sector is volop in beweging. Denk bijvoorbeeld aan het verdwijnen van V&D uit het straatbeeld of de opkomst van online supermarkt Picnic. De jury voor de MOAward prijs 'Insights Scientist van het jaar 2019' heeft in lijn hiermee “Surviving the Retail Revolution” als Topic of the Year 2019 gekozen.

Voor de MOAward prijs 'Insights Scientist van het jaar 2019' worden drie auteurs door de vakjury gekozen die in het afgelopen jaar de vakbladen hebben gedomineerd met baanbrekende inzichten. Drie auteurs hebben in de ogen van de jury, door middel van zijn/haar wetenschappelijke verhandeling over Surviving the Retail Revolution, een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de retail sector:

 

Scientist Robert Robert Rooderkerk - Rotterdam School of Management | Erasmus University Rotterdam;
Omni-Channel Assortment Planning [ENG]
Scientist Laurens Laurens Sloot - Rijksuniversiteit Groningen;
Retail Disruptors: The Spectacular Rise and Impact of the Hard Discounters [NL]
Scientist Els Els Gijsbrechts - Tilburg University.
Save of (over-)spend? The impact of hard-discounter shopping on consumers' grocery outlay [ENG]

 

De drie genomineerden worden verzocht een presentatie te geven op een symposium rondom het topic Surviving the Retail Revolution op woensdag 24 april 2019 in het Aristo Meeting Center in Amsterdam. Ook komen drie praktijkcases rondom dit topic aan de orde. Na elke presentatie stelt de jury vragen aan de genomineerden en is er ruimte voor discussie. De jury zal na het symposium, mede op basis van de presentatie, de uiteindelijke winnaar kiezen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de MOAwards uitreiking op 12 juni in de WesterUnie/WesterLiefde in Amsterdam.

PROGRAMMA

12.45 - 13.00 Inloop
13.00 - 13.05 Opening door dagvoorzitter Yvonne van Everdingen
13.05 - 13.35 Retail richting 2030 | Maartje van Barneveld
13.35 - 14.05 The physical store is dead! Or not? How to survive in the age of digital transformation | Lizet van de Kamp
14.05 - 14.35 The next step in customer experience: aandacht voor mens en maatschappij | Gerrit Piksen
14.35 - 15.00 Koffie en thee pauze
15.00 - 15.30 Picking Your Weapons in The (New) Arena of Grocery Retail: Some Insights | Els Gijsbrechts
15.30 - 16.00 Assortment Planning in the Amazon era | Robert Rooderkerk
16.00 - 16.30 De squeeze tussen discount & digital: nieuwe uitdagingen voor de service supermarkt | Laurens Sloot
16.30 - 16.35 Afsluiting door dagvoorzitter Yvonne van Everdingen
16.35 - 17.15 Borrel

SPREKERS

Maartje vierkantMaartje van Barneveld, Business Consultant Retail bij Q&A: Retail is een enorm dynamisch vakgebied waarin innovatie veel kansen biedt. Dit is de reden dat ik na mijn master Digital Business in deze sector ben gaan werken. Bij Q&A houden we de ontwikkelingen in retail nauw in de gaten, en helpen we retailers hierop in te spelen. Ben je benieuwd naar de trends die wij de komende jaren zien gebeuren? Je ontdekt het in mijn presentatie Retail richting 2030.

Lizet vierkantLizet van de Kamp, Client Service Director at Ipsos: Partner with Ipsos key clients on their critical business questions and bring insight to action through collaboration, inspiration and innovative ways of doing market research. Especially passionate about understanding shoppers and how they interact with brands and retailers in today’s disruptive world. Active member of the Shopping Tomorrow Expert group. 15+ years’ experience on both client and agency-side, in multi-national settings. Get energy and inspiration from trying new things and meeting new people.

Gerrit vierkantGerrit Piksen, Expert Customer Insights bij SAMR:
Gerrit houdt zich sinds 1998 bezig met klantloyaliteit. Een fascinerend fenomeen waarin je nooit uitgeleerd bent. Zo gelooft hij er sterk in dat organisaties die in de toekomst relevant willen blijven, niet alleen een goede customer experience moeten bieden, maar ook een excellente sustainable experience. Gerrit is bij SAMR verantwoordelijk voor het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. Ook is hij mede-auteur van Kloteklanten 3.0.

Els Gijsbrechts, Hoogleraar Marketing aan de Universiteit van Tilburg:
Haar onderzoek richt zich op de reactie van consumenten op beslissingen van retailers op het gebied van schapindelingen, prijspromoties en het assortiment en is gepubliceerd in toonaangevende, internationale tijdschriften, zoals Journal of Marketing Research, Marketing Science, International Journal of Research in Marketing en Management Science. Els is ook Academic Trustee en Programma Coordinator voor de Retailing Track bij AiMark.

Robert Rooderkerk, Universitair Hoofddocent Operations Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit:
Zijn onderzoek op het gebied van retail richt zich op het ontwerpen van optimale productlijnen en omni-channel assortimentsbeslissingen en is gepubliceerd in toonaangevende, internationale tijdschriften. Robert zoekt altijd de interactie met de praktijk, hetgeen hem helpt in het verkrijgen van real-life gegevens voor zijn onderzoek. Tevens heeft hij recent de NWO Takeoff Grant gewonnen.

Laurens Sloot, de Anton Dreesmann Hoogleraar Retail Marketing aan de Universiteit van Groningen:

Hij combineert zijn wetenschappelijke carrière met zijn werk voor het, door hemzelf in 1997 opgezette, European Food Management Instituut (EFMI) en slaat daarmee een brug tussen wetenschap en praktijk. Het EFMI is het toonaangevende onderzoeks- en opleidingsinstituut voor senior en top executives werkzaam in de retailsector in Nederland.

 

Praktische info

Niveau A - Weinig ervaring

Dit is workshop voor mensen die al enigeervaring hebben maar de diepte in willen gaan met ditonderwerp.

Opbouw workshop

% Theorie % Praktijk

Inclusief Certificaat

 • Locatie • Kosten

  MOA-leden* € 370,-- excl. BTW
  Logeion, VBO- en VSO-leden € 370,-- excl. BTW
  Niet-leden € 570,-- excl. BTW
  Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen
  * Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

  Indien u zich voor twee of drie workshops uit de serie inschrijft, ontvangt u korting op de totaalprijs. Bij twee workshops ontvangt u 5% korting. Bij drie workshops ontvangt u 10% korting.

  Voorwaarde: U ontvangt voor alle workshops 1 verzamelfactuur. Deze dient vooraf betaald te worden. Voor deze workshops gelden de annuleringsvoorwaarden van de MOA.

  Let op! Deze MOAcademy maakt onderdeel uit van de Leergang R. Op deze MOAcademy is een kwantumkorting van toepassing. Deze korting is alleen geldig als men zich inschrijft voor meerdere workshops uit de leergang via het registratieformulier ‘inschrijven voor meerdere workshops'. Het is niet mogelijk om kwantumkorting te ontvangen op losse inschrijvingen uit de leergang. Verder zijn de algemene voorwaarden van de MOAcademy van toepassing op deze workshops.

 • Vragen / Contact

  Vragen en contact over deze workshop
  here will be a general contact module

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.