Jan 22, 2019 Last Updated 8:48 AM, Jan 22, 2019

26 feb | Masterclass programma: Marktonderzoek voor Marketeers

(Digital) marketeers, growth hackers, strategen en insights managers opgelet! Neem in deze 5 workshops een kijkje in de wereld van de Marktonderzoeker.  We leren je de basisbeginselen, terminologieën en gangbare workflows, geschikt om gelijk toe te passen binnen je eigen vakgebied. De workshops worden gegeven vanuit de praktijk en zijn volledig hands on, toegespitst op situaties die je (dagelijks) tegenkomt.

Workshop 1: Wat is de vraag? 

Datum: Dinsdag 26 februari 2019
Workshopleider: Durk Bosma

Goed onderzoek beantwoordt de juiste onderzoeksvragen op een heldere manier. Om erachter te komen wat de juiste onderzoeksvragen zijn, moet helder zijn wat je wilt doen met de uiteindelijke onderzoeksuitkomsten. Hoe krijg je de interne en externe context duidelijk en hoe kom je erachter wat de échte onderzoeksvragen zijn.

Workshop 2: Vragenlijst maken

Datum: Dinsdag 05 maart 2019
Workshopleider: Robert van Ossenbruggen

In deze workshop leer je alles over de relatie tussen vraagstelling en datakwaliteit. Want zelfs kleine nuances kunnen grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Waar moet een goede vragenlijst aan voldoen? Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden leer je alle do’s en don’ts.

Workshop 3: Haal het maximale uit kwalitatieve consumenten-interviews

Datum: Maandag 11 maart 2019
Workshopleider: Nieske Witlox

Om jouw klanten goed te kunnen begrijpen ga je in gesprek met ze. Dan doe je kwalitatief onderzoek. Om kwalitatief onderzoek te kunnen uitvoeren, moet je wel wat interviewtechnieken beheersen. In deze workshop leren we je hoe je deze technieken zo goed mogelijk gebruikt bij het voeren van een diepte-interview of een groepsgesprek. Je maakt kennis met de principes en de belangrijkste elementen van single-interviews en groepsdiscussies. Hoe ga je om met lastige respondenten? Welke technieken kun je inzetten om de respondent uit zijn rationele denkwereld te halen? Maak kennis met de opzet van kwalitatief onderzoek, de rol van de interviewer, interviewtechnieken en verschillende typen respondenten.

Workshop 4: Praktische handvatten voor het opzetten van vragenlijstonderzoek

Datum: Dinsdag 19 maart 2019
Workshopleider: Robert van Ossenbruggen

Hoewel de survey sinds jaar en dag de meest gebruikte marktonderzoek-tool is, bestaan er nog veel misverstanden over deze vorm van onderzoek. Want in praktijk loopt het vaak anders dan in de ideale situaties die in studieboeken worden geschetst. Tijdens deze toegankelijke workshop kijken we daarom juist vanuit praktijksituaties naar de verschillende theoretische facetten van vragenlijstonderzoek.

Workshop 5: Datavisualisatie & Storytelling

Datum: Woensdag 20 maart 2019
Workshopleider: Robert van Ossenbruggen

In een wereld van informatie overvloed zijn data visualisatie & storytelling onmisbare vaardigheden. Onderzoeksresultaten spreken nooit voor zich; je zult moeten filteren, duiden, verpakken, verbanden leggen en richting geven zodat jij of de beslissers met jouw werk aan de slag kunnen. We gaan aan het werk met toepasbare principes om je rapporten en presentaties te maken zoals ze zijn bedoeld: helder, inspirerend en overtuigend.

De workshops vinden plaats bij de MOA, Kingsfordweg 151, 1043 GR Amsterdam.
Iedere workshop duurt van 16.00 tot 21.00 en is inclusief luxe broodjes.

MOA biedt deze masterclass aan in samenwerking met Adformatie. Let op! Korting voor MOA-leden (code MA5DM2019) en abonnees van Adformatie (code AM5DM2019).

Regulier tarief: €1495,-

Met korting: €1295,-

 

schrijfjehierin

Adformatie Logo Black