Mar 21, 2019 Last Updated 9:46 AM, Mar 18, 2019

01 apr | MOA - Praktische methodologie en het analysepalet: leergang marktonderzoek

INLEIDING

Hoewel de survey sinds jaar en dag de meest gebruikte marktonderzoek-tool is, bestaan er nog veel misverstanden over deze vorm van onderzoek. Want in praktijk loopt het vaak anders dan in de ideale situaties die in studieboeken worden geschetst. Tijdens deze toegankelijke workshop kijken we daarom juist vanuit praktijksituaties naar de verschillende theoretische facetten van vragenlijstonderzoek.

(Noot: Combineer deze theoretische workshop met de praktijktoepassing van workshop 6 uit deze leergang)

INHOUD

  • Fundamenten van onderzoek: betrouwbaarheid & validiteit
  • Steekproeven (representativiteit, steekproefgrootte, wegen)
  • Basale statistiek (significantie, toetsen, betrouwbaarheidsintervallen)
  • Data-inspectie
  • Analysetechnieken

DOEL

Misverstanden over surveyonderzoek wegnemen, theorie en praktijk opfrissen.

DOELGROEP

Bestemd voor kwantitatief georiënteerde starters, die inzicht verlangen in de wereld van het surveyonderzoek en meer ervaren onderzoekers die hun kennis willen opfrissen.

LEERGANG MARKTONDERZOEK

WAT IS DE VRAAG? - 14 februari
Goed marktonderzoek geeft een helder antwoord op de juiste vragen. In deze workshop leer je hoe je stap voor stap erachter komt wat nu de échte onderzoeksvragen van de klant zijn.

SPSS BASICS - 7 maart
Binnen het marktonderzoek is SPSS al lang de standaard tool voor het prepareren en analyseren van data. Na deze workshop kun je geheel zelfstandig data inlezen en koppelen, nieuwe variabelen aanmaken en je uitdraaien maken vanuit ruwe data.

VRAGENLIJSTEN MAKEN - 12 maart
Het lijkt zo eenvoudig: een vragenlijst maken. Maar vragenlijsten maken is een vak. Zelfs ogenschijnlijk kleine verschillen kunnen een grote invloed hebben op de resultaten. In deze workshop kijken we naar alle do’s & don’ts van vragenlijstconstructie.

SPSS ADVANCED DATAMANAGEMENT - 25 maart
Voor degene die sneller en slimmer willen werken met SPSS. We gaan aan de slag met tekstmanipulaties, loopconstructies en SPSS macro’s. Weinig theorie, vooral heel veel doen en uitproberen. Optioneel is een extra verdiepingsdag SPSS Advanced Datamanagement. Meer informatie mail naar Geke van der Veen.

PRAKTISCHE METHODOLOGIE & HET ANALYSEPALET - 1 april
Tijdens deze toegankelijke workshop kijken we daarom juist vanuit praktijksituaties naar de verschillende theoretische facetten van vragenlijstonderzoek. Combineer deze theoretische workshop met de praktijktoepassing van workshop 6 uit deze leergang.

SPSS: SURVEY ANALYSEPALET - 15 april
Het logische vervolg op de vorige training. Voor degene die zelf aan de slag willen. In deze workshop gaan we een groot deel van de analysemogelijkheden doorwerken in SPSS. Hoe doe je het, waar kijk je naar, waar moet je op letten? Na deze workshop weert je niet alleen maar kun je het ook.

DATAVISUALISATIE & STORYTELLING - 20 mei
Hoe kom je verder dan alleen een beschrijving van de onderzoeksresultaten? Hoe zorg je voor een heldere structuur? Hoe kun je je rapport visueel aantrekkelijk maken? Hoe kun je besluitvorming faciliteren met jouw rapport? Een doe-workshop waarin we met deze essentiële vragen aan de slag gaan.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider Robert van Ossenbruggen  Robert van Ossenbruggen
Niveau Deze workshop is voor deelnemers die met het onderwerp: ‘Weinig ervaring hebben (A niveau)’ en ‘Enige ervaring hebben (B niveau)’
Hoe is de MOAcademy opgebouwd? 25% theorie en 75% praktijk
Max. aantal deelnemers 15

KOSTEN

MOA-leden* € 380,-- excl. BTW
Logeion, VBO- en VSO-leden € 380,-- excl. BTW
Niet-leden € 580,-- excl. BTW
Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen  

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN

DEELNEMERSLIJST

Voorwaarden

Let op! Deze MOAcademy maakt onderdeel uit van de Leergang. Wanneer je aan 5 of meer workshops uit de leergang gaat deelnemen, ontvang je van de MOA een tegoedbon voor een gratis workshop naar keuze. Verder zijn de algemene voorwaarden van de MOAcademy van toepassing op deze workshops.

Annuleringsvoorwaarden

Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.