Feb 18, 2019 Last Updated 8:14 AM, Feb 13, 2019

10 apr | MOA - Tekst Analytics, hoe pas je dit toe binnen Consumer Insights?

INLEIDING

Zowel bedrijven als bureaus krijgen steeds meer te maken grote hoeveelheden tekst. Bedrijven willen graag weten welke conversaties in social media gaande zijn over hun merken. Verder zijn de onderzoeksrapporten vaak digitaal opgeslagen hetgeen de mogelijkheid heeft om te exploiteren wat je al weet. Bureaus maken ook gebruik van conversaties in social media. Tevens hebben zij te maken met tekst in kwalitatief onderzoek dan wel open vragen in kwantitatief. Hoe kun je deze hoeveelheden tekst geautomatiseerd analyseren? Wat zijn de barrières om dit geautomatiseerd te doen? In deze workshop leer je op welke wijze en voor welke problematiek je tekst analytics kunt toepassen. Je leert hoe verschillende methodes werken en wat de voors en tegens zijn. Tevens passeren een aantal pakketten op pragmatische wijze de revue zodat je ook weet hoe tekst analytics kan worden geïmplementeerd.

INHOUD

  • Behandelen welke tekst analytics methoden er zijn en voor welke type inzicht ze kunnen worden ingezet.
  • Begrijpen hoe valide de uitkomsten van tekst analytics zijn en waarvoor je nog een human in the loop nodig hebt alsmede welke bepaalde aspecten je kan automatiseren.
  • Begrijpen hoe je er in de praktijk zelf mee aan de slag kan gaan, dan wel in staat bent om suppliers aan te sturen.

DOEL

In staat zijn zelfstandig om tekst analytics toe te gaan passen dan wel in staat zijn om een briefing te formuleren voor tekst analytics suppliers en die te kunnen challengen op uitkomsten en aanpak.

DOELGROEP

Professionals die te maken hebben met/beschikking hebben over grote hoeveelheden tekst en deze geautomatiseerrd willen (laten) exploiteren voor het oplossen van business (marketing) of onderzoeks issues

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider Sjoerd Koornstra
Niveau ‘Weinig ervaring hebben (A niveau)
Hoe is de MOAcademy opgebouwd? 50% theorie en 50% praktijk
Max. aantal deelnemers 15

KOSTEN

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden

Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.