MOAgenda

Overzicht alle MOA activiteiten

Byron Sharp voor de Insights professional: zelfde data, andere bril, scherper advies

De naam ‘Byron Sharp’ is de afgelopen jaren in menig boardroom gevallen. Sharp vatte meer dan een halve eeuw marketingwetenschap samen in een boek en gaf het de veelzeggende titel ‘How Brands Grow; What Marketers Don’t Know’. Sharp heeft de visie op marketing bij veel marketeers veranderd en het vak vooral overzichtelijker gemaakt. Maar wat betekent dit voor de insights professional? Het antwoord op deze vraag wordt gegeven in deze masterclass waarin Sharp’s wetten worden samengevat en de vertaalslag naar klantinzichten wordt gemaakt. Deze MOAcademy wordt verzorgd door Robert van Ossenbruggen. Robert helpt sinds het verschijnen van dit boek zijn klanten met het implementeren van Sharps gedachtegoed. 

NB: de slides van deze workshop zijn in het Engels.

Lees dit artikel


MOA/NIMA Examen Sensorisch onderzoeker A

De sensorisch onderzoeker op MOA/NIMA A niveau heeft een functie met uitvoerende werkzaamheden zoals:

  •  Werken volgens ‘Good Sensory Practice’ in de product(voor)bereiding
  •  Hanteren van aanbiedingsdesigns en productcodering
  •  Gebruik van testmateriaal
  •  Omgaan met onderzoekscondities
  •  Instrueren van panelleden

Lees dit artikel


MOAwards! Wie wint ze dit jaar?

De MOAwards worden uitgereikt aan een toonaangevend bureau en inspirerende professionals, die zich in het afgelopen jaar op één of andere wijze in positieve zin hebben onderscheiden op het gebied van marketing, insights en analytics.

Lees dit artikel


De Insights Poli – een VrijMiBo met inhoud!

We nodigen jou graag uit als lid of belangstellende van de Profgroep Healthcare met ons samen te komen op vrijdagmiddag 14 juni, om 15:00 uur op het MOA kantoor te Amsterdam.

We trappen dan af met de eerste Insights Poli, waar je laagdrempelig in contact kan komen met andere insights managers en vakgenoten en met hen en leden van de Profgroep Health van gedachten kan wisselen over vraagstukken uit de praktijk.

Lees dit artikel


MOA - Verdieping in Google Analytics

De basis van Google Analytics ken je inmiddels. Je weet waar je welke rapporten kunt vinden en hoe je filters en doelen instelt. Het is nu van belang de tool ook goed te gebruiken om er de juiste inzichten uit te halen. Deze dag gaan we Google Analytics daadwerkelijk gebruiken om te kijken met welke features en rapporten we interessante inzichten kunnen halen, zodat je concrete actiepunten hebt om mee aan de slag te gaan.

Lees dit artikel


MOA Expertise sessie - 21 jun

Mis deze speciale Expertise sessie over cognitieve biases uit de gedragspsychologie niet! Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Tijdens deze sessie leer je alle ins & outs over verschillende biases – gedachtekronkels – die ons gedrag onbewust beïnvloeden en sturen. Wat is bijvoorbeeld het effect van de unit bias op ons eetgedrag? En wat doet de status quo bias met ons keuzegedrag? Aan de hand van een quiz en een kwartetspel leer je spelenderwijs over deze en andere biases.

Het tweede deel van de sessie is gewijd aan een gezamenlijke discussie met vakgenoten over de consequenties van verschillende biases voor kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek. Brainstorm mee over hoe we deze zouden kunnen aanpakken of omzeilen, om zo de kwaliteit van onderzoeksresultaten hoog te houden.

Inloop om 14.30 uur, aanvang is 15.00 uur tot 16.30 uur met aansluitend een borrel tot 17.30 uur.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door MOA Expert Network (oude BkB).

De bijeenkomst is gratis voor MOA-leden*.

Niet-leden** betalen € 50,-. 

* Het is mogelijk een inschrijving te annuleren. Dit doe je uiterlijk 24 uur van tevoren schriftelijk via info@moaweb.nl. Als je verhinderd bent is het mogelijk een collega als vervanger op te geven. Je kunt dit doorgeven via info@moaweb.nl. Het tarief voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. No-show fee is € 35,00 (excl. BTW).

** Het is niet mogelijk een inschrijving te annuleren. Als je verhinderd bent is het uiteraard mogelijk een collega als vervanger op te geven. Je kunt dit doorgeven via info@moaweb.nl.

INSCHRIJVEN

DEELNEMERSLIJST

Lees dit artikel


MOA - Presentation and infographics design 2-daagse training (24 jun - 1 jul)

Vele uren werk zijn er in je analyse gaan zitten. De uitkomst is een prachtig inzicht. De volgende stap is het overtuigen van de gebruiker, klant of collega. Snel zet je een presentatie in elkaar. Slides vol bulletpoints worden gecombineerd met de grafieken uit de analyse. De zaal wordt geboekt en dan is de grote dag.

Maar… de grote dag valt tegen. Geen applaus aan het eind, geen collega’s die doorpakken. Sterker nog, ze zaten tijdens de presentatie verveeld naar hun telefoon te staren en leken niet geraakt door de prachtige inzichten die je deelde. Als er al een reactie uit de zaal gaf, was dat een kritische vraag of dit niet korter gekund had.

Klinkt bovenstaand scenario bekend? Wil je dat dit soort presentaties tot het verleden behoort? Wil je impact maken met je inzichten? Volg dan deze training presentatie ontwerp.

Iedereen kan een inspirerende presentatie of infographics maken. Je moet alleen weten hoe. Dat leer je in deze training. Van het maken van de datavisualisatie, het formuleren van het verhaal, vlakverdeling en tot het ontwerpen van de losse slides.

Na afloop weet je hoe je een verhaal opbouwt en dat vertelt met behulp van aansprekende visuals, of dat nu in een infographic is, of in een presentatie. Je weet welke visualisatie je moeten kiezen en welke elementen ervoor zorgen dat je publiek betrokken raakt en enthousiast reageert.

Geen tijd om een presentatie te live geven, stuur dan niet je powerpoint per mail, maar zet je verhaal dan in een infographic. In deze training leer je ook hoe je die maakt. Zonder ingewikkelde of dure software, gewoon in Powerpoint en met hulp van Excel.

 

Lees dit artikel


MOA Golfbokaal 2019

Sportief - Netwerken - Laagdrempelig - Centraal

De afgelopen 8 jaar is er vol enthousiasme gespeeld om de MOA Golfbokaal. Dit jaar organiseren wij voor de negende keer het Golftoernooi. Het toernooi vindt 1 juli plaats op de prachtige bosrijke baan gelegen in het midden van het land: de Goyer Golf & Country Club, te Eemnes (www.goyer.nl). 
Je kan je eigen flight samenstellen door enkele goede relaties uit te nodigen of samen met collega’s te spelen. Een mooie gelegenheid om eens in een heel andere context bij te praten en tegelijk een sportieve prestatie te leveren.

Lees dit artikel
Excursie profgroep sensorisch onderzoek

Op 28 november organiseert de MOA Profgroep Sensorisch Onderzoek een excursie naar Grolsch.

Het volledige programma van de excursie volgt nog.

Lees dit artikel


Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.