Permanente Educatie met Mijn MOA

Permanente educatie voor bedrijven

MOA Qualified Partner (QP)

Voor wie?

Heeft u als onderzoekorganisatie permanente educatie hoog in het vaandel staan? Neem dan deel aan het MOA Permanente Educatie (PE) programma en wordt MOA Qualified Partner (QP).

Met het PE-programma stimuleert u uw medewerkers om zich te blijven ontwikkelen.
Medewerkers, die actief in- en externe opleidingen, congressen, workshops of webinars ed. blijven volgen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied, kunnen met het PE-programma de “MOA Qualified Insights Professional (QIP)” status bereiken. Bij voldoende QIP’s behaalt de organisatie de QP status.

Elk bedrijfslid van de sectie bureaus kan partner worden van het MOA Knowledge en Quality Center. Wil men de status van MOA QP verwerven dan moet men aan twee voorwaarden voldoen:

  1. Een bureau voor onderzoek en/of analytics moet ISO gecertificeerd zijn op één van de ISO normen voor onderzoek en/of databeveiliging.
  2. Medewerkers van een bureau voor onderzoek en/of analytics moeten voldoende permanente educatie punten verzamelen op basis van het aantal fte’s dat men in dienst heeft, om de status van MOA Qualified Partner (QP) te verwerven.
Zonder een MOA-bedrijfslidmaatschap kunt u wel deelnemen aan het PE-programma maar niet gecertificeerd worden als MOA QP.

Wat is het?

Het MOA Permanente Educatie programma is gebaseerd op het behalen van punten voor gevolgde opleidingen, trainingen, workshops en andere vormen van educatie/kennis overdracht. Deze punten worden geregistreerd in de persoonlijke permanente educatie overzicht van de medewerkers en het totaaloverzicht van het bureau “Mijn MOA”.

Aan veel MOA-activiteiten, zoals MOAcademy's, MOActivities, het MIE, de MOAwards zijn al punten toegekend, die meetellen voor het MOA Qualified Partnership.

Er kunnen ook opleidingen, themamiddagen, congressen, seminars en workshops, evenementen ter beoordeling worden aandragen, die geen onderdeel uitmaken van het vaste MOA aanbod. Een onafhankelijke Toetsingscommissie, samengesteld uit de sectie onderwijs van de MOA bepaalt vervolgens hoeveel punten al dan niet aan een evenement worden toegekend.
Deelnemers aan een extern niet-MOA onderdeel moeten het volledige evenement en/of opleiding bijwonen.
Ook interne opleidingen kunnen voor het permanente educatie programma in aanmerking komen en worden voorgedragen.

Voor opdrachtgevers kunnen bijeenkomsten georganiseerd door onderzoekbureaus, zoals klantendagen, ook PE-waardig worden bevonden door de Toetsingscommissie. Dat geldt ook voor cursussen die specifiek voor opdrachtgevers relevant zijn, maar niet rechtstreeks gelinkt zijn aan marktonderzoek, zoals verandermanagement en leiderschap.

Hoe werkt het?

Heeft uw onderzoeksorganisatie een MOA-bedrijfslidmaatschap, dan krijgt u automatisch toegang tot het MOA PE programma. U ontvangt inloggegevens voor het bedrijfs PE-overzicht “Mijn MOA”. In deze besloten digitale omgeving wordt het bedrijfsprofiel zichtbaar en ook de door uw medewerkers behaalde permanente educatie punten.
In één oogopslag wordt duidelijk hoe ver uw bedrijf is met het behalen van de punten voor de MOA Qualified Partner-status. Daarnaast ziet u ook de status van de punten van uw QIP medewerkers.

Voor human resource afdelingen is een speciale omgeving gecreëerd. Hierin is het overzicht te zien van de ontwikkeling van de QIP medewerkers.

Mochten medewerkers van baan veranderen dan kunnen zij de punten meenemen. Of medewerkers en/of onderzoekorganisaties de status krijgen van Qualified, hangt af van het lidmaatschap. De punten komen bij je oude werkgever aan het einde van het kalenderjaar te vervallen en kunnen worden meegerekend bij de status van de nieuwe werkgever.

Aantal punten

Iedere medewerker/fte binnen een onderzoekorganisatie kan permanente educatie punten verzamelen. Heeft een onderzoekorganisatie in een kalenderjaar op basis van de fte staffel voldoende punten verzameld en heeft het een ISO-certificering, dan wordt men “partner van het MOA Knowledge en Quality Center” en krijgt de onderzoekorganisatie de status vana MOA Qualified Partner (QP).

Overzicht benodigde aantal permanente educatie punten bij een bepaalde fte omvang t.b.v. partnership Knowledge en Quality Center:
tabelPE
Haalt men in een jaar meer dan het vereiste aantal punten, dan tellen die punten mee in het daaropvolgende jaar. Er gaan op die manier dus nooit punten verloren.

Permanente educatie voor personen

MOA Qualified Insights Professional (QIP)

Voor wie?

Ben je werkzaam aan de opdrachtgeverskant, bureauzijde of in het onderwijs? Neem dan deel aan het MOA Permanente Educatie (PE) programma.

Door permanent aan je persoonlijke ontwikkeling binnen het vakgebied van marketing insights, research of analytics te werken kun je punten verdienen. Deelname aan het MOA Permanente Educatie programma staat open voor iedere professional met een HBO en/of WO-opleiding met minimaal 3 jaar ervaring in het werkveld van marketing insights, research of analytics. Heb je voldoende punten verzameld en voldoe je aan de toelatingscriteria dan kom je in aanmerking voor de titel van MOA Qualified Insights Professional (QIP).

Een MOA-lidmaatschap is geen vereiste. Persoonlijke leden van de MOA krijgen echter wel extra punten voor hun lidmaatschap. Het is wel een voorwaarde dat de organisatie waar je werkzaam bent, bedrijfslid is van de MOA.

Voldoe je niet aan de vereisten van opleiding en ervaring dan kun je wel deelnemen aan het programma en dus ook punten verkrijgen voor de organisatie waarvoor je werkt. Je helpt je organisatie de titel van MOA Qualified Partner te behalen. Je komt zelf niet in aanmerking voor de persoonlijke titel van QIP.

Wat is het?

Het MOA Permanente Educatie programma is gebaseerd op het behalen van punten voor gevolgde opleidingen, trainingen, workshops en andere vormen van educatie/kennis overdracht, die worden geregistreerd in jouw persoonlijke permanente educatie overzicht “Mijn MOA”.
Aan MOA-activiteiten, zoals MOAcademy's, MOActivities, het MIE, de MOAwards zijn al punten toegekend, die zijn opgenomen in het systeem.

Je kunt zelf ook opleidingen, themamiddagen, congressen, seminars en workshops, evenementen die geen onderdeel uitmaken van het vast MOA programma voordragen voor het MOA PE systeem. Een onafhankelijke Toetsingscommissie, samengesteld uit de sectie onderwijs van het MOA Knowledge en Quality Center bepaalt vervolgens hoeveel punten al dan niet aan een niet MOA evenement worden toegekend.
Volledige aanwezigheid gedurende een evenement of opleiding is noodzakelijk om voor de PE punten in aanmerking te komen. Ook interne opleidingen kunnen voor het permanente educatie programma in aanmerking komen en worden voorgedragen.

Voor opdrachtgevers kunnen bijeenkomsten georganiseerd door onderzoekbureaus, zoals klantendagen, ook PE-waardig worden bevonden door de Toetsingscommissie. Dat geldt ook voor cursussen die specifiek voor opdrachtgevers relevant zijn, maar niet rechtstreeks gelinkt zijn aan marktonderzoek, zoals verandermanagement en leiderschap.

Hoe werkt het?

Neem je deel aan activiteiten van de MOA, dan word je automatisch opgenomen in het MOA Permanente Educatie programma. Je ontvangt inloggegevens voor jouw persoonlijke permanente educatie omgeving “Mijn MOA”. Je profiel wordt zichtbaar en ook het behaalde aantal punten.
In een oogopslag wordt duidelijk hoe ver je bent met je persoonlijke QIP-status en ook de MOA Qualified Partner-status van je bedrijf.

Mocht je van baan veranderen en je toekomstige werkgever neemt ook deel aan het MOA PE programma, dan kun je je punten meenemen naar je nieuwe werkgever. Aan het einde van een kalenderjaar komen de punten bij je oude werkgever te vervallen.

Aantal punten

In het eerste jaar ben je verplicht 30 punten te halen en krijg je daarmee de titel van QIP. Daarna moet je jezelf blijven ontwikkelen en wel zodanig dat je over drie jaar 90 punten hebt met een minimum van 10 per jaar. Bij een score van 30 punten in jaar één en 15 punten in jaar twee mag je nog steeds de titel MOA QIP dragen. Je moet dan in jaar drie wel minimaal 45 punten behalen.
Mocht dat in het derde jaar niet lukken dan heb je nog het vierde jaar om het restant plus het nieuwe aantal van 30 punten te verzamelen.
Lukt dat ook niet dan vervalt de titel. In deze situatie begin je dan weer van voren af aan met het opbouwen van de 30 punten in het eerste jaar. Dat is dus jaar vijf.

Als de QIP certificering eenmaal behaald is zal deze ook voor het volgende jaar gelden. In dat jaar moet je 1/3e van de benodigde punten halen om ook het daaropvolgende jaar nog QIP te zijn. Aan het einde van het derde jaar moet je in het bezit zijn van alle benodigde punten. Is dit niet het geval dan vervalt de Certificering.

Rekenvoorbeeld

In 2020 haal je 32 punten en ben je QIP voor 2020 en 2021. Wanneer je in 2021 maar 6 punten haalt vervalt de status voor 2022. (Je hebt niet 1/3e van de punten gehaald)Haal je wel 1/3e van de punten door in 2021 10 punten te halen dan ben je ook in 2022 nog QIP alleen de punten die je te kort komt moet je in het volgende jaar inhalen. 32+10 punten betekend dat je in 2022 48 punten moet behalen (30 voor jaar 1, 30 voor jaar 2 en 30 voor jaar 3 = 90 = 32+10+48) om in 2023 nog QIP te zijn.

Na het 3e jaar moet je ieder jaar 30 punten halen in een jaar om de QIP status te behouden voor het volgende jaar.
puntenverdeling2j
Behaal je in de eerste drie jaar het benodigde aantal punten van 90 dan kun je volstaan met 90 punten daarna moet je ieder jaar 30 punten per jaar halen en krijg je geen opstarthulp meer. Dit principe werkt zo ook voor bedrijven waar je het minimum aantal punten in jaar 2 of 3 kan stellen met 33% van het benodigde aantal punten. Haal je meer punten dan de benodigde 30 per jaar dan tellen die mee voor de volgende cyclus van drie jaar.

Indien je op individuele basis niet voldoet aan het minimum vereiste van 90 punten over een periode van drie jaar dan blijven de behaalde punten wel meetellen voor het MOA Qualified Partnership van de organisatie waarvoor je werkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuws, vacatures, events van het MOA Expertise Center!

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.