Laat je medewerkers deelnemen aan het MOA Permanente Educatie programma en word MOA Qualified Partner!

Voor wie

Bureaus die het belangrijk vinden om hun medewerkers te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen kunnen deelnemen aan het MOA Permanente Educatie (PE) programma. Wanneer medewerkers voldoende PE-punten behalen en een MOA-bedrijfslidmaatschap aanwezig is, wordt het bureau gekwalificeerd als MOA Qualified Partner (QP). Zonder MOA-bedrijfslidmaatschap is het uiteraard ook mogelijk om de medewerkers te laten deelnemen aan het PE-programma. Het bedrijf kan dan alleen niet worden gecertificeerd.

Vereisten MOA QP-kwalificatie

Om te worden gecertificeerd als MOA Qualified Partner moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
  • Er is een MOA-bedrijfslidmaatschap aanwezig
  • Het bureau voor onderzoek en/of analytics is ISO gecertificeerd op minimaal één van de ISO-normen voor onderzoek en/of databeveiliging
  • De medewerkers hebben voldoende PE-punten verzameld ten opzichte van het aantal FTE’s (zie hiervoor de tabel)

Wat is het MOA PE-programma

Het MOA PE-programma is gebaseerd op het behalen van punten voor gevolgde opleidingen, trainingen, workshops en andere vormen van educatie/kennis overdracht. Wanneer deze binnen het vakgebied van Marketing Insights, Onderzoek en Analytics vallen, kunnen de PE-punten hiervan worden geregistreerd in het persoonlijke PE-overzicht “Mijn MOA”. Voor deelname aan MOA-activiteiten, als MOAcademy’s, het MIE of de MOAwards worden automatisch punten toegekend en opgenomen in het systeem.

Natuurlijk kunnen ook opleidingen (extern of intern), themamiddagen, congressen, seminars of workshops ter beoordeling worden aandragen, die geen onderdeel uitmaken van het vaste MOA-aanbod. Een onafhankelijke toetsingscommissie zal dan bepalen hoeveel punten al dan niet worden toegekend.

Hoe werkt het

Met een MOA-bedrijfslidmaatschap wordt automatisch toegang verkregen tot het MOA PE-programma. De bij de MOA bekende HR-verantwoordelijke ontvangt de inloggegevens voor het raadplegen van het digitale PE-overzicht dat aan het bedrijf gekoppeld is. Op dit overzicht staan, naast alle gegevens mbt het bedrijfsprofiel, alle door de medewerkers behaalde PE-punten. In één oogopslag ziet u zowel alle persoonlijke PE-statussen als de bedrijfsstatus voor het behalen van een resp. een QIP- of QP-certificering. Daarnaast is in het overzicht de kennisontwikkeling van de medewerkers te volgen. Bovendien kan in de mijn-omgeving ook de DutchResearchers-vermelding van het bedrijf worden geactualiseerd.

Wanneer een medewerker van baan verandert, dan kunnen de behaalde PE-punten worden meegenomen naar een nieuwe werkgever. Andersom kunnen nieuwe medewerkers hun reeds behaalde PE-punten toekennen aan het huidige bedrijfsoverzicht.

Aantal punten

Iedere medewerker kan PE-punten verzamelen. Wanneer het bedrijf voldoende PE-punten heeft verzameld en aan alle vereisten is voldaan, volgt automatisch de certificering tot MOA Qualified Partner. In onderstaand schema staat het aantal benodigde PE-punten afgezet tegen de FTE-omvang van het bedrijf.

Wanneer er in een jaar meer punten worden gehaald dan vereist, dan tellen deze mee in het daaropvolgende jaar. Er gaan dus nooit punten verloren.

Overzicht benodigde PE-punten t.o.v. FTE-omvang:
Aantal punten QP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuws, vacatures, events van het MOA Expertise Center!

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.