Registreer je PE-punten in ‘MijnMOA’ en word MOA Qualified Insights Professional!

Voor wie?

Deelname aan het MOA Permanente Educatie (PE) programma staat open voor iedere professional met een HBO en/of WO-opleiding met minimaal 3 jaar ervaring in het werkveld van Marketing Insights, Onderzoek of Analytics. Heb je voldoende punten verzameld en voldoe je aan de toelatingscriteria, dan kom je in aanmerking voor de titel van MOA Qualified Insights Professional (QIP).

Vereisten

Een MOA-lidmaatschap is geen vereiste. Persoonlijke leden van de MOA krijgen echter wel extra punten voor hun lidmaatschap. De organisatie waar je werkzaam bent, moet wel een MOA-bedrijfslidmaatschap of partnership hebben. Voldoe je niet aan de vereisten van opleiding en ervaring dan kun je je behaalde punten wel laten registreren, maar kom je niet in aanmerking voor de QIP-status.

Wat is het MOA PE-programma

Het MOA PE-programma is gebaseerd op het behalen van punten voor gevolgde opleidingen, trainingen, workshops en andere vormen van educatie/kennis overdracht. Wanneer deze binnen het vakgebied van Marketing Insights, Onderzoek en Analytics vallen, kun je de PE-punten hiervan laten registreren in jouw persoonlijke PE-overzicht “Mijn MOA”. Voor je deelname aan MOA-activiteiten, als MOAcademy’s, het MIE of de MOAwards worden automatisch punten toegekend en opgenomen in het systeem

Natuurlijk kunnen ook opleidingen (extern of intern), themamiddagen, congressen, seminars of workshops ter beoordeling worden aandragen, die geen onderdeel uitmaken van het vaste MOA-aanbod. Een onafhankelijke toetsingscommissie zal dan bepalen hoeveel punten al dan niet worden toegekend.

Hoe werkt het?

Wanneer je deelneemt aan activiteiten van de MOA word je automatisch opgenomen in het MOA PE-programma. Je ontvangt per mail de inloggegevens voor het raadplegen van het jouw digitale PE-overzicht in ‘Mijn MOA’. Op dit overzicht staan, naast je persoonlijke gegevens, de door jou reeds behaalde PE-punten. In een oogopslag wordt duidelijk hoe ver je bent met het behalen van je QIP-status.

Mocht je van baan veranderen en je nieuwe werkgever neemt ook deel aan het MOA PE-programma, dan kun je je punten meenemen naar je nieuwe werkgever.

Aantal punten

Je ontvangt de QIP-status wanneer je In het eerste jaar 30 PE-punten hebt behaald. Daarna moet je jezelf wel blijven ontwikkelen en zorgen dat je in een periode van drie jaar minimaal 90 punten hebt behaald met een minimum van 15 per jaar.

Rekenvoorbeelden en punten

In onderstaande overzichten staat alles op een rij en zie je bovendien hoeveel PE-punten je voor de verschillende MOA-activiteiten ontvangt.
puntenverdeling2j
Voorbeeld 1
Behaal je in de eerste drie jaar het benodigde aantal punten van 90, dan geldt voor de volgende cyclus van drie jaar weer 90 punten totaal, met een minimum van 15 per jaar.
Voorbeeld 2

Bij een score van 30 punten in jaar één en 15 punten in jaar twee, moet je in jaar drie wel minimaal 45 punten behalen om je QIP-status te behouden.

Wanneer dit in het derde jaar niet lukt, is de laatste mogelijke om in het vierde jaar het restant aantal punten plus 30 punten voor dat jaar te verzamelen.

Lukt dit eveneens niet dan vervalt helaas je QIP-status en begin je weer van voren af aan met het opbouwen van 30 punten voor het eerste jaar.

Haal je meer punten dan de benodigde 90 in de eerste drie jaar, dan tellen die mee voor de volgende cyclus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuws, vacatures, events van het MOA Expertise Center!

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.