Normvraagstelling

De normvraagstelling is de standaardvraagstelling die gebruikt wordt door alle onderzoekbureaus die ook gebruik maken van de Gouden Standaard. Door een goede aansluiting van de dataverzameling in het veld bij de beschikbare data in de Gouden Standaard kan door herweging een representatief beeld worden verkregen van de steekproefpopulatie. Door de standaardisering van de vraagstellingen worden veldwerkonderzoeken in de analyse fase goed vergelijkbaar. Een aantal vragen tezamen leiden tot bepaalde constructen zoals sociale klasse en welstand.

Bekijk hier de Vragenlijst Normvraagstelling 2018

MOA Cebuco indeling

In het verleden zijn de Cebuco gebieden samengesteld op basis van koopstromen en sociaaleconomische cohesie van de gebieden. Vaak had zo’n verzorgingsgebied een dominante stad/dorp dat het gebied bediende. In veel gevallen had zo’n geografische eenheid ook een eigen krant of editie.

Sinds het opheffen van Cebuco zijn de koopstromen e.d. niet meer opnieuw geanalyseerd. MOA onderhoudt de gebieden door de gemeentelijke herindelingen in de gebiedsindeling te verwerken. Hierdoor worden de grenzen van de gebieden geleidelijk verlegd, echter wel volgens de logica van de nieuwe gemeenten die zijn ontstaan.

 

MOA Cebuco indeling 2019

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.