De WAB komt eraan!

Nog geen drie jaar na de invoering van de WWZ (Wet werk en zekerheid) kwam het kabinet met plannen voor een nieuwe wet. Deze wet, de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zou de balans op de arbeidsmarkt moeten verbeteren. Uit onderzoekt is namelijk gebleken dat de WWZ niet goed werkt. Het doel van de WWZ was het verkleinen van de verschillen tussen ‘vast’ en ‘flex’. Het beoogde doel is niet gerealiseerd en het lijkt erop dat de kloof juist groter is geworden.

Lees verder

Concurrentiebeding bij arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Kan een rechtsgeldig concurrentiebeding worden afgesproken tussen werkgever en werknemer bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

In een arbeidsovereenkomst kan een concurrentiebeding worden opgenomen dat de werknemer verbiedt om na het einde van de arbeidsovereenkomst voor kortere of langere tijd ‘op een zekere wijze werkzaam te zijn’. Dit beding kan echter een ernstige beperking voor de werknemer vormen bij het vinden van een nieuwe baan of het starten van een onderneming in dezelfde branche.

Lees verder

Help! Een werknemer functioneert niet naar behoren: kunnen wij de arbeidsovereenkomst beëindigen?

Hoe goed de selectieprocedure voor nieuwe werknemers ook in elkaar steekt, in elk bedrijf (groot of klein) komt het voor dat een werknemer toch niet blijkt te voldoen aan de verwachtingen en niet naar behoren functioneert.

Lees verder

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.