Onderzoekfilter voor

Bedrijven


Marktonderzoekbureaus en bedrijven die marktonderzoek doen kunnen het onderzoekfilter afnemen wanneer ze telefonisch marktonderzoek gaan doen. Wanneer een bedrijf marktonderzoek doet zonder het belregister te controlleren met onderzoekfilter zal dat bedrijf in de klachtenprocedure kunnen komen.

bedrijf gebouw

 

Consumenten


Consumenten kunnen zich beschermen van onaangekondigd telefonisch marktonderzoek. Registratie is gratis en van de registratie zal u iedere 4 jaar een herinnering ontvangen per emai om uw registratie te verlengen, verlengen gaat dan zo gemakkelijk als het klikken op een link en u bent weer 4 jaar geregistreerd. 

consumenten

 

onderzoekfilterlogo

Het Onderzoekfilter, voorheen Infofilter*, biedt consumenten de mogelijkheid zich te laten registreren om niet meer benaderd te worden voor onaangekondigd telefonisch marktonderzoek.

Wilt u niet meer gebeld worden door marktonderzoekbureaus? Registreer u bij het Onderzoekfilter* om niet meer benaderd te worden voor onaangekondigd telefonisch marktonderzoek.

Wat is marktonderzoek?

Veel bedrijven en organisaties zijn nieuwsgierig naar de mening van de consument. Deze is voor hen van belang om in de toekomst beter te kunnen inspelen op de wensen en specifieke behoeften van de consument. Een veel gebruikte manier om deze wensen en behoeften in kaart te brengen is het doen van telefonisch marktonderzoek. Telefonisch marktonderzoek heeft niet tot doel de consument iets te verkopen, of te laten gebruiken, maar is specifiek bedoeld om informatie te verzamelen. Dit soort onderzoeken zijn altijd anoniem, zonder registratie van de persoonlijke gegevens.

Wat is het Onderzoekfilter?

Het Onderzoekfilter van de MOA biedt consumenten de mogelijkheid zich te laten registreren om niet meer benaderd te worden voor onaangekondigd telefonisch marktonderzoek. Marktonderzoekbureaus die zich hebben aangesloten bij de MOA (de branchevereniging voor marktonderzoek) zijn verplicht dit bestand te raadplegen alvorens men respondenten onaangekondigd telefonisch benaderd voor het stellen van een aantal vragen t.b.v. een marktonderzoek.
Als u niet wilt meewerken aan telefonische marktonderzoeken kunt u zich online registreren via www.onderzoekfilter.nl of telefonisch via 020-5810710.

Klik HIER voor de 10 meest gestelde vragen met betrekking tot het Onderzoekfilter.

 
Bedrijven die gebruik willen maken van het Onderzoekfilter, kunnen hier informatie vinden. 
 
*Infofilter is per oktober 2009 opgedeeld in verschillende onderdelen. Onderzoekfilter is de naam van het bestand dat zal worden gebruikt voor de opt-out van marktonderzoek. Voor ongevraagde telemarketing kunt u terecht bij het Bel-me-niet Register en met Postfilter bepaalt u zelf welke geadresseerde reclamepost u wilt ontvangen.

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.