Feb 24, 2019 Last Updated 9:58 AM, Feb 20, 2019

Transitievergoeding per 1 januari 2019

Overbrugging transitievergoeding

Per 1 januari 2019 zijn er omtrent de transitievergoeding een aantal dingen veranderd.
Zo zijn de criteria voor de toepassing van de overbruggingsregeling transitievergoeding verruimd waardoor werkgevers sneller in aanmerking kunnen komen voor de overbruggingsregeling transitievergoeding.

Read more

Mag ik gesprekken met werknemers afluisteren en opnemen?


Mag je als werkgever telefoongesprekken met medewerkers afluisteren of zelfs opnemen? En moet je als werkgever dan nog ergens rekening mee houden? Waar ligt de grens tussen de bescherming van de privacy van de werknemer en het controlerecht van de werkgever in het kader van het bedrijfsbelang? Beide belangen zijn behoorlijk zwaarwegend. Als de werkgever zijn controlemogelijkheden toepast, kan het belang van de bescherming van de privacy van de werknemer moeten wijken. AWVN licht het hieronder toe.

Read more

Kennismigranten in Nederland

Wat is een kennismigrant?

Een kennismigrant is een buitenlandse werknemer die in Nederland werkt en op basis van zijn kennis een bepaald minimum jaarsalaris verdiend van €4.500,- bruto per maand (vanaf 2019). Voor een werknemer onder de 30 jaar bedraagt het normbedrag in 2019 €3.229,-.

Read more

Proeftijd

Als werkgever is het fijn om bij een nieuwe werknemer een proeftijd af te spreken. De werkgever heeft iemand niet zomaar aangenomen, maar op basis van een sollicitatiegesprek alleen is het niet altijd zeker of een werknemer écht geschikt is voor de functie.

Read more

Thuiswerken

Uit recente cijfers van de ANWB blijkt wat veel automobilisten elke dag ervaren, het is drukker op weg. De zogenoemde ‘filezwaarte’ – de lengte maal de duur van de files – nam in januari, februari en maart met 25 procent toe vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit is een van de grootste stijgingen in de afgelopen tien jaar.
Niet gek dus dat steeds meer werknemers en werkgevers (gezamenlijk) alternatieven bedenken om dit fileleed te vermijden. Een van die opties is: thuiswerken. Welke voordelen kan dit de werkgever en werknemer bieden? En zijn er ook nadelen te noemen?

Read more