Oct 15, 2018 Last Updated 7:23 AM, Oct 15, 2018

Vijf vragen over ouderschapsverlof

Hieronder zijn een aantal belangrijke vragen met betrekking tot ouderschapsverlof op een rijtje gezet.

1. Wanneer heeft een werknemer recht op ouderschapsverlof?

De werknemer die als ouder in een familierechtelijke betrekking staat tot een kind van jonger dan acht jaar heeft een wettelijk recht op onbetaald ouderschapsverlof.

Read more

Vier onmisbare punten bij de samenstelling en werkwijze van de ondernemingsraad

De leden 

De leden van de ondernemingsraad worden rechtstreeks gekozen door de in de onderneming werkzame personen. Het aantal leden in de ondernemingsraad verschilt van minimaal drie tot maximaal vijfentwintig leden. Dit wordt bepaald aan de hand van het aantal in de onderneming werkzame personen.

Read more

Wanneer is het te warm om te werken?

We bevinden ons midden in de zomer. Hoewel Nederland niet bekend staat om haar tropische weer, komt het soms toch nog wel eens voor dat het mogelijk te warm is om te werken. Maar wanneer is het precies te warm om te werken?

Read more

Werkgeversaansprakelijkheid voor ongevallen tijdens het werk

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geldt helaas soms ook voor ongevallen tijdens het werk. In principe is een werkgever aansprakelijk voor de schade die een werknemer lijdt bij een ongeval tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden. Maar in welke gevallen is de werkgever precies aansprakelijk en wanneer niet? En welke schade moet een werkgever vergoeden?

Read more

De wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag: vakantiebijslag over overwerk

Overwerk valt sinds 1 januari 2018 onder het loonbegrip van de WML. Dit heeft gevolgen met betrekking tot de uitbetaling van overwerk. Voorheen kon de werknemer die voor zijn standaardarbeidsduur het minimumloon verdient, niet met een beroep op de WML uitbetaling van overwerk eisen. Omdat overwerk inmiddels onder de WML valt kan de werknemer dit nu wel eisen. 

Read more