Help! Een werknemer functioneert niet naar behoren: kunnen wij de arbeidsovereenkomst beëindigen?

Hoe goed de selectieprocedure voor nieuwe werknemers ook in elkaar steekt, in elk bedrijf (groot of klein) komt het voor dat een werknemer toch niet blijkt te voldoen aan de verwachtingen en niet naar behoren functioneert.

Lees verder

Compensatie transitievergoeding

Op 1 juli 2015 is de Wet werk en zekerheid (Wwz) in werking getreden. Deze bepaalt onder meer dat aan het einde van het dienstverband (dat eindigt op initiatief van de werkgever) aan de werknemer een transitievergoeding betaald dient te worden. 

Lees verder

Mag ik gesprekken met werknemers afluisteren en opnemen?


Mag je als werkgever telefoongesprekken met medewerkers afluisteren of zelfs opnemen? En moet je als werkgever dan nog ergens rekening mee houden? Waar ligt de grens tussen de bescherming van de privacy van de werknemer en het controlerecht van de werkgever in het kader van het bedrijfsbelang? Beide belangen zijn behoorlijk zwaarwegend. Als de werkgever zijn controlemogelijkheden toepast, kan het belang van de bescherming van de privacy van de werknemer moeten wijken. AWVN licht het hieronder toe.

Lees verder

Transitievergoeding per 1 januari 2019

Overbrugging transitievergoeding

Per 1 januari 2019 zijn er omtrent de transitievergoeding een aantal dingen veranderd.
Zo zijn de criteria voor de toepassing van de overbruggingsregeling transitievergoeding verruimd waardoor werkgevers sneller in aanmerking kunnen komen voor de overbruggingsregeling transitievergoeding.

Lees verder

Proeftijd

Als werkgever is het fijn om bij een nieuwe werknemer een proeftijd af te spreken. De werkgever heeft iemand niet zomaar aangenomen, maar op basis van een sollicitatiegesprek alleen is het niet altijd zeker of een werknemer écht geschikt is voor de functie.

Lees verder

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.